autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

Saramura de Caras

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
2 Carasi, 2-3 rosii, 1-2 ardei iuti, 4-5 catei de usturoi, patrunjel, sare, piper, condimente pentru peste

Dificultate: Medie Timp: 50 min

50 voturi

Mod de preparare

Se iau 2 carasi se spala se despica pe burta, se curata inauntru NU se curata solzii, se spala din nou si se pun pe hartie absorbanta pentru a absorbi excesul de apa.


Se frige pe tabla pe care a fost pusa un strat de sare grunjoasa si se aseaza pestele peste.


Se pun la fript pe ambele parti, se va verifica in permanenta, si rosiile se pun la copt pe tabla, se poate frige si pe grill dar dispare stratul de sare.


Se lasa aproximativ 20-30 de minute daca nu este facut se mai lasa la fript focul va fi mediu.


Se trece la prepararea saramurei, se pune apa la fiert se sareaza, se toaca marunt 1-2 ardei iuti, se zdrobeste usturoiu si se adauga, se lasa sa fiarba, se adauga rosiile coapte dupa ce au fost decojite si taiate in felii, se adauga patrunjelul si se mai fierbe cam 5 minute.


Pofta Buna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    Am pregatit si eu saramura cu mamaliguta ( dupa atate mancare zilele astea a fost super ).Am gasit la timp reteta chiar nu stiam ce sa mai pregatesc ,ne saturasem de sarmale ,fripturi ,drob,carnati...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Arata grozav si imi place la nebunie pestele...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Imi place saramura. Produsul final arata extraordinar. Felicitari!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Draga Cornel, Pofta buna la maciucile tale la tava, sper ca sunt excelente.

    • Fara foto

      cornel , 24 mai 2009

      Eu am facut maciuci la tava. Sunt excelente!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Imi place mult pestele,iar saramura ta cred ca e tare gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

50 voturi

Ingrediente

  • 2 Carasi
  • 2-3 rosii
  • 1-2 ardei iuti
  • 4-5 catei de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • condimente pentru peste

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

1 vot    0 comentarii
40 min
Fripturi

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Rulou Brasovean 1 portie

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu saramura cu mamaliguta ( dupa atate mancare zilele astea a fost super ).Am gasit la timp reteta chiar nu stiam ce sa mai pregatesc ,ne saturasem de sarmale ,fripturi ,drob,carnati...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Crap prajit cu malai.

Crap prajit cu malai.

Pestele se curata de solzi si intestine ,apoi se portioneaza . Se sareaza si se lasa 10-15 minute. Se da prin malai si se prajeste

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste