autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

Saramura de Caras

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se iau 2 carasi se spala se despica pe burta, se curata inauntru NU se curata solzii, se spala din nou si se pun pe hartie absorbanta pentru a absorbi excesul de apa.


Se frige pe tabla pe care a fost pusa un strat de sare grunjoasa si se aseaza pestele peste.


Se pun la fript pe ambele parti, se va verifica in permanenta, si rosiile se pun la copt pe tabla, se poate frige si pe grill dar dispare stratul de sare.


Se lasa aproximativ 20-30 de minute daca nu este facut se mai lasa la fript focul va fi mediu.


Se trece la prepararea saramurei, se pune apa la fiert se sareaza, se toaca marunt 1-2 ardei iuti, se zdrobeste usturoiu si se adauga, se lasa sa fiarba, se adauga rosiile coapte dupa ce au fost decojite si taiate in felii, se adauga patrunjelul si se mai fierbe cam 5 minute.


Pofta Buna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    Am pregatit si eu saramura cu mamaliguta ( dupa atate mancare zilele astea a fost super ).Am gasit la timp reteta chiar nu stiam ce sa mai pregatesc ,ne saturasem de sarmale ,fripturi ,drob,carnati...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Arata grozav si imi place la nebunie pestele...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Imi place saramura. Produsul final arata extraordinar. Felicitari!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Draga Cornel, Pofta buna la maciucile tale la tava, sper ca sunt excelente.

    • Fara foto

      cornel , 24 mai 2009

      Eu am facut maciuci la tava. Sunt excelente!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Imi place mult pestele,iar saramura ta cred ca e tare gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

49 voturi

Ingrediente

  • 2 Carasi
  • 2-3 rosii
  • 1-2 ardei iuti
  • 4-5 catei de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • condimente pentru peste

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Para Coquet

Se decojesc perele, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Muschi de porc la tava

Se ia fiecare bucata de muschi in parte se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de

8 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Friptura de miel

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru

7 voturi    2 comentarii
55 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu saramura cu mamaliguta ( dupa atate mancare zilele astea a fost super ).Am gasit la timp reteta chiar nu stiam ce sa mai pregatesc ,ne saturasem de sarmale ,fripturi ,drob,carnati...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste