autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Saramura de crap romanesc

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg, 3-4 rosii, 5 legsturi de pstrunjel, 1 buc. gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delicat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bucatarie grunjoasa

Dificultate: Medie Timp: 30 min

209 voturi

Mod de preparare

Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac.


Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul.


Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute.


Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate mrunt.


Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai Adauga sare!


Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME

Se spala pestele, se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu cateva picaturi de sos de

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume

Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie

8 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Alina , 25 septembrie 2013

    da e adevarat cam mult patrunjel

  • Fara foto

    Mihai Alina , 25 septembrie 2013

    super reteta asa o sa si fac

  • Fara foto

    Oscar Romero , 17 mai 2013

    TREI LEGATURI PATRUNJEL? DA CE I? CIORBA? IN LOC SA TE BUCURI DE GUSTUL CRAPULUI.................TRE SA MOLFAIM NUMAI PATRUNJEL?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      ioneladan , 30 martie 2009

      Super reteta! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

209 voturi

Ingrediente

  • 1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg
  • 3-4 rosii
  • 5 legsturi de pstrunjel
  • 1 buc. gogosar rosu
  • 2 ardei iuti (verzi)
  • 3 lingurite delicat de legume
  • jumatate cutie suc de rosii
  • sare de bucatarie grunjoasa

Raporteaza reteta

Scoici picante

Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul. Puneti apoi si scoicile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Bruschette cu somon afumat, sparanghel si oua posate

Incalziti cuptorul la o temperatura joasa. Puneti o oala cu apa (cam cat o palma pe latime) la

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive

Paste cu ton si smantana

Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Rulouri de salau cu legume la cuptor

Rulouri de salau cu legume la cuptor

1.Se spala pestele apoi se sareaza si condimenteaza,se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa o ora la marinat. 2.Rosiile se oparesc

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic,se sareaza si se aromatizeaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste