autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Saramura de crap romanesc

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac.


Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul.


Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute.


Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate mrunt.


Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!


Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Alina , 25 septembrie 2013

    da e adevarat cam mult patrunjel

  • Fara foto

    Mihai Alina , 25 septembrie 2013

    super reteta asa o sa si fac

  • Fara foto

    Oscar Romero , 17 mai 2013

    TREI LEGATURI PATRUNJEL? DA CE I? CIORBA? IN LOC SA TE BUCURI DE GUSTUL CRAPULUI.................TRE SA MOLFAIM NUMAI PATRUNJEL?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      ioneladan , 30 martie 2009

      Super reteta! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

208 voturi

Ingrediente

  • 1 crap romanesc de aproximativ 2-3 Kg
  • 3-4 rosii
  • 5 legsturi de pstrunjel
  • 1 buc. gogosar rosu
  • 2 ardei iuti (verzi)
  • 3 lingurite delicat de legume
  • jumatate cutie suc de rosii
  • sare de bucatarie grunjoasa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Scoici picante

Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul. Puneti apoi si scoicile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Bruschette cu somon afumat, sparanghel si oua posate

Incalziti cuptorul la o temperatura joasa. Puneti o oala cu apa (cam cat o palma pe latime) la

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu peste

Paste cu ton si smantana

Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Mihai Alina

da e adevarat cam mult patrunjel

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste