autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

saramura de peste

Autor: marius cristinel natarasu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pestele se curata, se portioneza (dupa preferinta), se pune la copt.


Se pun la fiert 5-6l apa cu uleiul, otetul, ardeii (taiati felii subtiri), rosiile (taiate cubulete), ardeii iuti (taiati felii), usturoiul (facut maioneza), patrunjelul (jumatate tocat) si bulionul, ptr 30 min.


Dupa ce s-au fiert se adauga pestele copt, sarea (dupa gust) si patrunjelul.


Se mai lasa la fiert ptr 5 min.


Se serveste cald sau rece. POFTA BUNA!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    matei ioana maria , 02 decembrie 2013

    pejte cu saramura

  • Fara foto

    alex , 12 iunie 2010

    ma joc metin2

  • Fara foto

    sadasd , 28 aprilie 2010

    sa nu adaugi un pic de cimbru? nu se poate asa ceva.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Reteta e super,dar eu coc toate legumele.

    • Fara foto

      cristi , 27 noiembrie 2009

      aaaaaaa, e totu perfect dar ai uitat de leustean. eu nu as pune delicat, dar asta e o optiune personala.

    • Fara foto

      roxette , 30 august 2009

      Aceasi reteta o fac de ani de zile cu exceptia legumelor ...pe care le coc...incercat si nu o sa regretati.....

    • Fara foto

      Stefania. , 13 august 2009

      Am facut-o si a iesit super, numai ca nu i-am mai pus bulion. Am pus rosii destule. A fost super, am sa mai fac. Asta e reteta dupa care facea si tatal meu saramura... cat am cautat-o.... Felicitari!

    • Fara foto

      toma , 25 martie 2009

      Adaugati si putin delikat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

252 voturi

Ingrediente

  • 2kg peste (de preferat mai multe feluri) ,4 ardei grasi
  • 5 rosii,2ardei iuti,1capatana usturoi ,1legatura patrunjel
  • 100ml ulei.,200 otet (dupa gust)
  • 2linguri bulion

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de marius cristinel natarasu

Tocanita de ceapa

Ceapa se toca marunt si se pune la foc cu aripiorele, uleiul, apa, dafinul si bulionul. Se lasa

126 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne

peste marinat (usor )

Pestele se curata de intestine si cap, se pune la desarat 1h-1h30min (dupa gust). Apoi, se pune

77 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu peste

CIULAMA de pui cu ciuperci si smantana

Pieptul se taie bucatele si se pune la rumenit cu ciupercile si sarea (dupa gust). Uleiul se freaca

721 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

matei ioana maria

pejte cu saramura

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Fish & Shrimp

Fish & Shrimp

Creveti cu tempura: Se spala crevetii bine si se curata. Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de macrou cu sos Worchester și garnitură de orez

File de macrou cu sos Worchester și garnitură de orez

După ce decongelăm peștele, îl condimentăm cu sare și piper, apoi îl punem la marinat împreună cu sosul Worchester,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi