autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Saramura de pui

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
1 Pui mai mare(peste 1 kg)., 4 Rosii rascoapte., 1 Capatana usturoi., 2 Ardei grasi., 1 Chiparus(ardei iute), 1 Leustean.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Puiul curatat se taie pe mijlocul pieptului si se pune pe o plita plina cu sare grunjoasa.Trebuie sa fim atenti la el si sa-l intoarcem mereu ca sa nu se prinda, sau sa se arda.Dupa ce s-a facut bine puiul se pune intr-o cratita si pe deasupra se toarna rosiile tocate marunt,usturoiul taiat feliute,ardeiul gras taiat subtire, ardeiul iute taiat subtie, leusteanul taiat subtire.


Se pune apa la acelasi nivel cu puiul, un pahar de vin alb si unul mic de tuica.


Se lasa sa dea in cateva clocote.La sfarsit se pune deasupra legatura de leustean tocata si ea marunt. Cu cat puiul are sare mai multa si ardei iute, saramura este mai gustoasa.Pofta buna !!!
Puiul curatat se taie pe mijlo
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Saramura de pui cu mamaliguta

Se frige carnea pe gratar si rosiile. In acest timp se prepara saramura: 500 gr apa calda, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Saramura de pui

Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne de

10 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 Pui mai mare(peste 1 kg).
  • 4 Rosii rascoapte.
  • 1 Capatana usturoi.
  • 2 Ardei grasi.
  • 1 Chiparus(ardei iute)
  • 1 Leustean.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne