autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele cu cascaval

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza.


Se adauga sarea si laptele. castron se framanta faina cu untura si cascavalul ras apoi se inglobeaza lapte cu drojdia, in cantitati mici pana obtinem un aluat tare ce nu se mai lipeste de mana.


Pudram cu putina faina planseta si asezam aluatul, lasandu-l sa se odihneasca 30 min.


Se taie cate o bucata pe care o intindem in foaie de 5 mm (avem grija sa pudram cu faina planseta).


Cu rotita taiem bagete pe care le asezam in tava unsa cu untura sau pe hartie de copt. Le ungem cu ou batut cu sare si apoi presam chimen.


Se coc aproximativ 15 mim. la foc mijlociu.

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gratiela , 02 noiembrie 2014

    f.f bune

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 01 noiembrie 2014

    - se amesteca bn faina cu untura si cascavalul . amestecam laptele cu drojdia+sarea + zaharul. facem o adancitura in faina cu untura si punem laptele amestecat cu drojdia, zaharul si sarea. amestecam pana obtinem o cocuta cum a zis d-na Puscas. la o masura de sare , eu pun doua masuri de zahar. am sa fac si eu aceasta reteta cu margarina unirea. nu stiu cum o sa iasa . multumim ptr reteta

  • Fara foto

    Dana J Maximus , 16 iulie 2014

    uleiul de palmier inlocuieste cu succes untura

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 06 iulie 2014

      MARGARINA, UNT,......

    • Fara foto

      Tania Patrascu , 11 februarie 2014

      - se amesteca bn faina cu untura si cascavalul . amestecam laptele cu drojdia+sarea + zaharul. facem o adancitura in faina cu untura si punem laptele amestecat cu drojdia, zaharul si sarea. amestecam pana obtinem o cocuta cum a zis d-na Puscas. la o masura de sare , eu pun doua masuri de zahar. am sa fac si eu aceasta reteta cu margarina unirea. nu stiu cum o sa iasa . multumim ptr reteta

    • Fara foto

      Danyela Danutza , 11 februarie 2014

      - se amesteca bn faina cu untura si cascavalul . amestecam laptele cu drojdia+sarea + zaharul. facem o adancitura in faina cu untura si punem laptele amestecat cu drojdia, zaharul si sarea. amestecam pana obtinem o cocuta cum a zis d-na Puscas. la o masura de sare , eu pun doua masuri de zahar. am sa fac si eu aceasta reteta cu margarina unirea. nu stiu cum o sa iasa . multumim ptr reteta

    • Fara foto

      Lucica-Elena Puscas , 11 februarie 2014

      - se amesteca bn faina cu untura si cascavalul . amestecam laptele cu drojdia+sarea + zaharul. facem o adancitura in faina cu untura si punem laptele amestecat cu drojdia, zaharul si sarea. amestecam pana obtinem o cocuta cum a zis d-na Puscas. la o masura de sare , eu pun doua masuri de zahar. am sa fac si eu aceasta reteta cu margarina unirea. nu stiu cum o sa iasa . multumim ptr reteta

    • Fara foto

      Dya Dya , 11 februarie 2014

      yammmmm......

    • Fara foto

      Bocu Mihaela , 11 februarie 2014

      foarte bune si untura se poate inlocui cu margarina sau unt :D

    • Fara foto

      Todorescu Maria Magdalena , 10 februarie 2014

      foarte bune

    • Fara foto

      Maria Stanciu , 10 februarie 2014

      CU CE SE POATE INLOCUI UNTURA ? CA EU NU FOLOSESC UNTURA SE POATE PUNE MARGARINA IN LOC DE UNTURA?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      Bun in orice ocazie!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Bune, dar cu bere si mai bune.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Apetisante!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      De minune merg cu un pahar cu bere.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Delicioase la beroase!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Minunate langa un pahar cu bere ! si nu numai...Felicitari ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      ce bune sunt...ne plac tare mult! Bravo!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 480 g faina
  • 160 g untura
  • 150 g cascaval ras
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • chimen

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lucica-Elena Puscas

Placinta cu mere

Într-un castron se freacă untul cu zahărtul, se adaugă ouăle întregi și gălbenușul,

1 vot    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Ceafa de porc in crusta de susan

Fierbem 10 min. ceafa de porc. Ungem bine cu sosul rezultat prin amestecarea mustarului cu mierea

4 voturi    2 comentarii
35 min
Fripturi

Inghetata

Frecati galbenusurile cu zaharul, bateti albusul spuma si sepatat frisca. Le amestecati cu grija,

5 voturi    3 comentarii
20 min
Inghetate

gratiela

f.f bune

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

31 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje