festivalul blogurilor gustoase

autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele cu cascaval

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza.


Se adauga sarea si laptele. castron se framanta faina cu untura si cascavalul ras apoi se inglobeaza lapte cu drojdia, in cantitati mici pana obtinem un aluat tare ce nu se mai lipeste de mana.


Pudram cu putina faina planseta si asezam aluatul, lasandu-l sa se odihneasca 30 min.


Se taie cate o bucata pe care o intindem in foaie de 5 mm (avem grija sa pudram cu faina planseta).


Cu rotita taiem bagete pe care le asezam in tava unsa cu untura sau pe hartie de copt. Le ungem cu ou batut cu sare si apoi presam chimen.


Se coc aproximativ 15 mim. la foc mijlociu.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tania Patrascu , 11 februarie 2014

    Cel mai potrivit inlocuitor este untul cu grasime 80%

  • Fara foto

    Danyela Danutza , 11 februarie 2014

    Ai facut d'astea?

  • Fara foto

    Lucica-Elena Puscas , 11 februarie 2014

    Puteti folosi orice fel de grasime solida, dar cu siguranta nu vor fi la fel de bune.

    • Fara foto

      Dya Dya , 11 februarie 2014

      yammmmm......

    • Fara foto

      Bocu Mihaela , 11 februarie 2014

      foarte bune si untura se poate inlocui cu margarina sau unt :D

    • Fara foto

      Todorescu Maria Magdalena , 10 februarie 2014

      foarte bune

    • Fara foto

      Maria Stanciu , 10 februarie 2014

      CU CE SE POATE INLOCUI UNTURA ? CA EU NU FOLOSESC UNTURA SE POATE PUNE MARGARINA IN LOC DE UNTURA?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      Bun in orice ocazie!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Bune, dar cu bere si mai bune.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

      Apetisante!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      De minune merg cu un pahar cu bere.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Delicioase la beroase!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Minunate langa un pahar cu bere ! si nu numai...Felicitari ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      ce bune sunt...ne plac tare mult! Bravo!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 480 g faina
  • 160 g untura
  • 150 g cascaval ras
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • chimen

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lucica-Elena Puscas

Placinta cu mere

Într-un castron se freacă untul cu zahărtul, se adaugă ouăle întregi și gălbenușul,

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Ceafa de porc in crusta de susan

Fierbem 10 min. ceafa de porc. Ungem bine cu sosul rezultat prin amestecarea mustarului cu mierea

3 voturi    2 comentarii
35 min
Fripturi

Inghetata

Frecati galbenusurile cu zaharul, bateti albusul spuma si sepatat frisca. Le amestecati cu grija,

4 voturi    3 comentarii
20 min
Inghetate

Tania Patrascu

Cel mai potrivit inlocuitor este untul cu grasime 80%

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje