autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele cu chimen

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte, 1 lingura de smintina, 1/2 lingurita de sare, 1 lingura de chimen

Dificultate: Medie Timp: 1h

71 voturi

Mod de preparare

Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat.


Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de smintina si sarea. framinta, apoi se lasa la rece sa se intareasca.


Se fac betisoare cit se poate de subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit, dupa gust.


Dificultate

Medie

Timp

1h

71 voturi

Ingrediente

  • 250 de grame de faina
  • 100 de grame de unt
  • 2 oua
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de smintina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de chimen

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune.



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte "Poale-n brâu"

Placinte "Poale-n brâu"

Preparare aluat: Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut,pentru 15-20 de minute. Restul de lapte il punem intr-o

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu. Peste cartofi se pune faina si

1 vot    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje