autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele cu chimen

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte, 1 lingura de smintina, 1/2 lingurita de sare, 1 lingura de chimen

Dificultate: Medie Timp: 1h

72 voturi

Mod de preparare

Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat.


Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de smintina si sarea. framinta, apoi se lasa la rece sa se intareasca.


Se fac betisoare cit se poate de subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit, dupa gust.

Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Sărățele cu chimen

Aluatul se decongelează în aproximativ 2ore la temperatura camerei. După decongelare am întins

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza.

18 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Dificultate

Medie

Timp

1h

72 voturi

Ingrediente

  • 250 de grame de faina
  • 100 de grame de unt
  • 2 oua
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de smintina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de chimen

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

30 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune.

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje