autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele cu chimen

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat.


Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de smintina si sarea. framinta, apoi se lasa la rece sa se intareasca.


Se fac betisoare cit se poate de subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit, dupa gust.


Dificultate

Medie

Timp

1h

71 voturi

Ingrediente

  • 250 de grame de faina
  • 100 de grame de unt
  • 2 oua
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de smintina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura de chimen

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

2 voturi    3 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu amestec de faina si malai

Paine cu amestec de faina si malai

Este o paine pe care o faceau femeile la tara economisind faina, malaiul fiind la indemana oricui pentru ca predomina cultura de porumb.

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Foccacia

Foccacia

In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam dupa care adaugam apa treptat

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje