autor:

Luana

» » Aperitive cu brinza

Saratele la presa

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se da branza pe razatoare.


Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga apa pana cand obtinem un aluat neted si elastic.Din aluatul obtinut se fac bilute de marimea unei nuci.


Se incalzeste presa(a mea este electrica,dar stiu ca in Romania exista presa care se pune pe flacara).


Se pune cate o biluta de aluat in centrul formei si se preseaza.


Se coc cca. 2 minute(la presa mea fiind electrica le coace pe ambele parti,la cele pe flacara presupun ca trebuie intoarsa presa).


Pofta buna!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    delidona , 15 august 2014

    foarte bune si am copt multe

  • Fara foto

    Alex Cueru , 09 februarie 2014

    Cate saratele ies?

  • Fara foto

    Maria Cicioc , 28 ianuarie 2014

    Si eu fac ,dar le framant cu smantana nu cu apa !

    • Fara foto

      Daniela Muntean , 14 octombrie 2013

      de unde ai luat presa de facut saratele'

    • Fara foto

      Valentin Emmy Dionisie , 13 octombrie 2013

      preferatele mele yammy

    • Magdalena_Draghici

      Magdalena_Draghici (Bucatar) , 29 august 2013

      buna ziua la toata lumea! eu locuiesc in Franta si fac saleurile la aparatul de gaufre!!! este acelasi sistem, nu este pe foc este electric si sunt super!! pofta buna reteta asta o faceam cu mama cu aparatul de fonta pe aragaz, pentru vacanta la mare si rontaiam pe plaje, sau in tren!!!! ce vremuri !!!pofta buna!!!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

      Buna Paul, Imi cer scuze ca n-am raspuns pana acum,dar sunt cateva luni bune de cand nu m-am mai logat.Eu locuiesc in Canada iar aparatul l-am cumparat de la un magazin italian.In Romania probabil se gaseste la magazinele cu aparatura electro-casnica

    • Fara foto

      paul (Bucatar) , 04 decembrie 2011

      Imi spunet va rog de unde at cumparat presa pentru ca as vrea sa-mi cumpar si eu una

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru nostalgici
  • 1kg faina
  • 200g unt sau margarina
  • 200g branza Emental sau cedar
  • 2-3 linguri parmezan
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Luana

Strudel cu pere,branza cedar,seminte si nuci

Incalzim cuptorul la 190C. Amestecam perele,cascavalul,zeama de lamaie,zaharul si scortisoara.Adaugam

3 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Fajitas cu carne de pui si cascaval

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.Adaugam pieptul de pui taiat fasii si lasam la prajit pana

0 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Mini turtite in crusta de cartofi piure

Se fierb cartofii in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert,se adauga crema

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

delidona

foarte bune si am copt multe

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval

Bulete de cascaval

Se da cascavalul prin razatoare mica se adauga oul batut, praful de copt si la urma faina. Se framanta bine si se fac bile pe care le

60 voturi    44 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Cuburi marmorate cu rosii si urda

Cuburi marmorate cu rosii si urda

Intr-o cratita se caleste ceapa in uleiul de masline, doar cat sa se inmoaie. Se adauga si usturoiul pisat, iar dupa aproximativ 1 minut,

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza