autor:

Luana

» » Aperitive

Saratele la presa

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
Reteta pentru nostalgici, , 1kg faina, 200g unt sau margarina, 200g branza Emental sau cedar, 2-3 linguri parmezan, 1 lingura sare, 1 lingura chimen, 1 lingurita bicarbonat de amoniu, apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

20 voturi

Mod de preparare

Se da branza pe razatoare.


Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga apa pana cand obtinem un aluat neted si elastic.Din aluatul obtinut se fac bilute de marimea unei nuci.


Se incalzeste presa(a mea este electrica,dar stiu ca in Romania exista presa care se pune pe flacara).


Se pune cate o biluta de aluat in centrul formei si se preseaza.


Se coc cca. 2 minute(la presa mea fiind electrica le coace pe ambele parti,la cele pe flacara presupun ca trebuie intoarsa presa).


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Aperitive

test imagini litere mari

test

0 voturi    0 comentarii
2h 1 min
Aperitive

Drob din ficatei de pasare

Am incercat anul acesta sa fac meniul pentru masa de Paste, asortat; din carne de manzat(roast-beef

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Alexa-Gonczi , 29 martie 2015

    duminica in piata. 25 lei noua

  • Fara foto

    Adina Blaj , 23 decembrie 2014

    de unde ai luat presa??? :)

  • Fara foto

    Angelica Csiszar , 27 noiembrie 2014

    Adela Boldis presa de gaufre nu-i la fel cu cea de saratele, cea de gaufre le face mai groase....

    • Fara foto

      delidona , 15 august 2014

      foarte bune si am copt multe

    • Fara foto

      Alex Cueru , 09 februarie 2014

      Cate saratele ies?

    • Fara foto

      Maria Cicioc , 28 ianuarie 2014

      Si eu fac ,dar le framant cu smantana nu cu apa !

    • Fara foto

      Daniela Muntean , 14 octombrie 2013

      de unde ai luat presa de facut saratele'

    • Fara foto

      Valentin Emmy Dionisie , 13 octombrie 2013

      preferatele mele yammy

    • Magdalena_Draghici

      Magdalena_Draghici (Bucatar) , 29 august 2013

      buna ziua la toata lumea! eu locuiesc in Franta si fac saleurile la aparatul de gaufre!!! este acelasi sistem, nu este pe foc este electric si sunt super!! pofta buna reteta asta o faceam cu mama cu aparatul de fonta pe aragaz, pentru vacanta la mare si rontaiam pe plaje, sau in tren!!!! ce vremuri !!!pofta buna!!!

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

      Buna Paul, Imi cer scuze ca n-am raspuns pana acum,dar sunt cateva luni bune de cand nu m-am mai logat.Eu locuiesc in Canada iar aparatul l-am cumparat de la un magazin italian.In Romania probabil se gaseste la magazinele cu aparatura electro-casnica

    • Fara foto

      paul (Bucatar) , 04 decembrie 2011

      Imi spunet va rog de unde at cumparat presa pentru ca as vrea sa-mi cumpar si eu una

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

20 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru nostalgici
  • 1kg faina
  • 200g unt sau margarina
  • 200g branza Emental sau cedar
  • 2-3 linguri parmezan
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Luana

Strudel cu pere,branza cedar,seminte si nuci

Incalzim cuptorul la 190C. Amestecam perele,cascavalul,zeama de lamaie,zaharul si scortisoara.Adaugam

3 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Fajitas cu carne de pui si cascaval

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.Adaugam pieptul de pui taiat fasii si lasam la prajit pana

1 vot    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Muffins multigrane cu fructe de padure

Intr-un bol amestecam faina,fulgii de ovaz,faina de malai(sau gris),ghimbirul,praful de copt,bicarbonatul

4 voturi    7 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

delidona

foarte bune si am copt multe



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu cas si legume

Placinta cu cas si legume

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) , le lasam sa stea putin sa lase

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive