autor:

Daniela

» » Mancaruri cu peste

Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mincarea asta imi aduce aminte de mare, de concediile de pe litoral.


Cind treceai pe linga o terasa unde se serveau guvizi prajiti,te apuca instantaneu un lesin la stomac.


Am luat 1 kg de sardina proaspata, micuta, am curatat bine, bine, am sarat si condimentat si am lasat asa pret de vreo 2 ore, dupa care am dat pestele printr-un strat de faina alba.


Afara, pe soba, am incins uleiul intr-o tigaie si cind sfiriia bine, am pus la pestele prajit. Focul trebuie sa fie destul de iute.


Dupa ce s-a facut, am scos pestele pe prosoape de hirtie.


La final, dupa ce am prajit totul, am aruncat uleiul vechi, am curatat tigaia si am pus alt ulei si l-am incins. Atunci am pus inca o data tot pestele prajit in uleiul incins si l-am mai lasat citeva minute dupa care l-am scos definitiv pe prosoape de hirtie. Astfel preparat, este foarte, foarte crocant.


Cu mamaliga si mujdei alaturi, ai parte de o delicatesa!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gigi Eu , 10 septembrie 2013

    e suer la superlativ..... n-am avut mamaliga insa l-am dres cu-n vin alb.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Bun,bun,bun...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Sardinele sunt preferatele mele in special cele facute la gratar. Foarte buna reteta ta!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      Asa preparat, pestele este crocant si uiti ca are oase, nu le mai simit deloc !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      ce pofta mi-ai facut...yami yami!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      Wawwwwwwwwwwww ce delicatesa ne-ai prgatiti!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Daniela

Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam

18 voturi    29 comentarii
50h
Conserve si muraturi

Muraturi asortate , in saramura

Conopida alba si frumoasa de desface in buchetele, morcovul frumos si proaspat se taie in rondele,varza

9 voturi    11 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Ecler

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune

11 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Gigi Eu

e suer la superlativ..... n-am avut mamaliga insa l-am dres cu-n vin alb.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Am tocat ceapa marunt (binenteles dupa ce a fost curatata si spalata in prealabil) si 6 catei de usturoi mai maricei, atat cat sa adun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste