autor:

Daniela

» » Mancaruri cu peste

Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2011

Ingrediente
1 kg sardina, ulei, faina alba, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Mincarea asta imi aduce aminte de mare, de concediile de pe litoral.


Cind treceai pe linga o terasa unde se serveau guvizi prajiti,te apuca instantaneu un lesin la stomac.


Am luat 1 kg de sardina proaspata, micuta, am curatat bine, bine, am sarat si condimentat si am lasat asa pret de vreo 2 ore, dupa care am dat pestele printr-un strat de faina alba.


Afara, pe soba, am incins uleiul intr-o tigaie si cind sfiriia bine, am pus la pestele prajit. Focul trebuie sa fie destul de iute.


Dupa ce s-a facut, am scos pestele pe prosoape de hirtie.


La final, dupa ce am prajit totul, am aruncat uleiul vechi, am curatat tigaia si am pus alt ulei si l-am incins. Atunci am pus inca o data tot pestele prajit in uleiul incins si l-am mai lasat citeva minute dupa care l-am scos definitiv pe prosoape de hirtie. Astfel preparat, este foarte, foarte crocant.


Cu mamaliga si mujdei alaturi, ai parte de o delicatesa!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Saramura de Caras

Se iau 2 carasi se spala se despica pe burta, se curata inauntru NU se curata solzii, se spala din

50 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gigi Eu , 10 septembrie 2013

    e suer la superlativ..... n-am avut mamaliga insa l-am dres cu-n vin alb.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Bun,bun,bun...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Sardinele sunt preferatele mele in special cele facute la gratar. Foarte buna reteta ta!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      Asa preparat, pestele este crocant si uiti ca are oase, nu le mai simit deloc !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      ce pofta mi-ai facut...yami yami!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      Wawwwwwwwwwwww ce delicatesa ne-ai prgatiti!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela

Ardei copti cu piept de pui si smantana

Ardeii grasi se coc, se curata de coaja si se lasa cu cotor. 2 cepe potrivite, le-am taiat marunt

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam

58 voturi    31 comentarii
50h
Conserve si muraturi

Muraturi asortate , in saramura

Conopida alba si frumoasa de desface in buchetele, morcovul frumos si proaspat se taie in rondele,varza

25 voturi    17 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam pestele. Il taiem si ii punem sare , lasam in frigider toata noaptea. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Curatam,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Lup de mare la gratar si paella cu creveti

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl preparaţi întreg. 2. Spălaţi

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste