autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
600 g carne porc tocata, 150-200 g costita afumata, 150 g sorici, 3 cepe, 2-3 linguri de marar tocat, 4 linguri orez, pasta de tomate sau suc de rosii, 3-4 rosii, sare,, piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru, 1-2 buc varza murata

Dificultate: Redusa Timp: 3h

42 voturi

Mod de preparare

Foile de varza se spala,se taie cotoarele si daca varza este prea acra sau prea sarata se mai tin foile in apa cca 20-30 de minute.


Se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea foilor de varza. Carnea se amesteca cu condimente,sare,piper,marar ,ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati.


Se toarna putin ulei si putina apa minerala


pentru a deveni mai pufoasa compozitia.


Se aseaza carnea pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste carne si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.


Frunzele ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza sarmale,costita,sorici,din nou sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper, de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc, de rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust (personal imi place zeama mai rosie) si o cana cu apa fiarta.


Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta.


Se servesc cu mamaliguta ,ardei iute sau depinde de zona si cu smantana…

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2014

    va multumesc mult...

  • Fara foto

    Caletca Ioanlivioara , 05 ianuarie 2014

    bune

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2013

    multumesc...

    • Fara foto

      Dabo Yin , 04 decembrie 2013

      foarte bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

      Va multumesc mult pt aprecieript sfaturi si pt retetele voastre...

    • Fara foto

      Rozalia Iriza , 19 octombrie 2013

      19 Oct.2013 - O mica rectificare la reteta pe care am postat-o mai jos :NU PUN MARAR VERDE IN COMPOZITIE !! Pun marar la chiftelute, la sos de marar, la ardei umpluti , dar la sarmalute NU !

    • Fara foto

      Rozalia Iriza , 19 octombrie 2013

      19 Oct.2013 - Reteta este asemanatoare cu cea -pe care o stiu eu,dar in compozitie eu pun si un carnat afumat cu adevarat - nu numai colorat ca in magazine- si o ligurita de ienibahar macinat. Ii da un gust deosebit. Nu am oala de lut dar le fac la oala sub presiune, le fierb mai bine de o ora. Apoi le pun in tava si apoi in cuptor.Varza si soriciul afumat de la slaninuta sau ciolan le pun la fundul oalei impreuna cu o ceapa taiata, piper,o floare de marar uscat, cimbru, foi de dafin si piper macinat.. O zi buna !

    • Fara foto

      Ygi Luigi , 18 octombrie 2013

      delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Va multumesc ...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Gustoase,rau,imi plac sarmalele!

    • Fara foto

      Ramona Costel , 22 august 2013

      un deliciu si mie imi plac foarte mult sarmalele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Acelasi comentariu ca la sarmalele cu varza proaspata !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Arata ft bine,

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Apetisante

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

42 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne porc tocata
  • 150-200 g costita afumata
  • 150 g sorici
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri de marar tocat
  • 4 linguri orez
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • 3-4 rosii
  • sare,
  • piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru
  • 1-2 buc varza murata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

va multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele de patrunjel se toc marunt. Peste

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne