Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Ingrediente

  • 600 g carne porc tocata
  • 150-200 g costita afumata
  • 150 g sorici
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri de marar tocat
  • 4 linguri orez
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • 3-4 rosii
  • sare,piper,condimente(cimbru,tarhon)
  • piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru
  • 1-2 buc varza murata

Mod de preparare

Foile de varza se spala,se taie cotoarele si daca varza este prea acra sau prea sarata se mai tin foile in apa cca 20-30 de minute. Se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea foilor de varza. Carnea se amesteca cu condimente,sare,piper,marar ,ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati.Se toarna putin ulei si putina apa minerala

pentru a deveni mai pufoasa compozitia.

Se aseaza carnea pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste carne si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.

Frunzele ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza sarmale,costita,sorici,din nou sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper,foi de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc,felii de rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust (personal imi place zeama mai rosie) si o cana cu apa fiarta.Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta.

Se servesc cu mamaliguta ,ardei iute sau depinde de zona si cu smantana…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise