Retete de Craciun si Revelion Descarca cartea

autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Foile de varza se spala,se taie cotoarele si daca varza este prea acra sau prea sarata se mai tin foile in apa cca 20-30 de minute.


Se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea foilor de varza. Carnea se amesteca cu condimente,sare,piper,marar ,ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati.


Se toarna putin ulei si putina apa minerala


pentru a deveni mai pufoasa compozitia.


Se aseaza carnea pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste carne si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.


Frunzele ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza sarmale,costita,sorici,din nou sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper, de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc, de rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust (personal imi place zeama mai rosie) si o cana cu apa fiarta.


Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta.


Se servesc cu mamaliguta ,ardei iute sau depinde de zona si cu smantana…

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2014

    va multumesc mult...

  • Fara foto

    Caletca Ioanlivioara , 05 ianuarie 2014

    bune

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2013

    multumesc...

    • Fara foto

      Dabo Yin , 04 decembrie 2013

      foarte bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

      Va multumesc mult pt aprecieript sfaturi si pt retetele voastre...

    • Fara foto

      Rozalia Iriza , 19 octombrie 2013

      19 Oct.2013 - O mica rectificare la reteta pe care am postat-o mai jos :NU PUN MARAR VERDE IN COMPOZITIE !! Pun marar la chiftelute, la sos de marar, la ardei umpluti , dar la sarmalute NU !

    • Fara foto

      Rozalia Iriza , 19 octombrie 2013

      19 Oct.2013 - Reteta este asemanatoare cu cea -pe care o stiu eu,dar in compozitie eu pun si un carnat afumat cu adevarat - nu numai colorat ca in magazine- si o ligurita de ienibahar macinat. Ii da un gust deosebit. Nu am oala de lut dar le fac la oala sub presiune, le fierb mai bine de o ora. Apoi le pun in tava si apoi in cuptor.Varza si soriciul afumat de la slaninuta sau ciolan le pun la fundul oalei impreuna cu o ceapa taiata, piper,o floare de marar uscat, cimbru, foi de dafin si piper macinat.. O zi buna !

    • Fara foto

      Ygi Luigi , 18 octombrie 2013

      delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Va multumesc ...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Gustoase,rau,imi plac sarmalele!

    • Fara foto

      Ramona Costel , 22 august 2013

      un deliciu si mie imi plac foarte mult sarmalele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Acelasi comentariu ca la sarmalele cu varza proaspata !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Arata ft bine,

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Apetisante

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

39 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne porc tocata
  • 150-200 g costita afumata
  • 150 g sorici
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri de marar tocat
  • 4 linguri orez
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • 3-4 rosii
  • sare,
  • piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru
  • 1-2 buc varza murata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    47 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste
Retete de Craciun si Revelion
Bucatarul stie tot
Sfaturi
Craciun pentru toti
10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

Deserturile sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale mesei de Sarbatori. Si pentru ca oferta este variata, ne-am gandit

0 voturi   2 comentarii
Craciun pentru toti
Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Pe Andrei Aradits il stim din spectacolele de teatru, dar si din juriul emisiunii "Te cunosc de undeva". De cateva luni,

4 voturi   2 comentarii
Craciun pentru toti
Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

  Craciunul se apropie cu repeziciune, iar cei dragi merita sa gaseasca cele mai frumoase cadouri sub brad si cele mai bune

3 voturi   1 comentarii
Craciun pentru toti
Vezi toate articolele