autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu carne

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. carne, 1 buc. varza marisoara, o ceasca orez, 3 buc. ceapa, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri untura

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Se ia carne amestecata de porc si de vaca.


Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper. aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sint prea mari.


Se pune tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat de varza taiata subtire.


Se acopera sarmalele cu varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, 1 pahar de apa, 2 linguri untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu capac, la foc mic timp de 1 1/2 - 2 ore. La sfirsit se pun in cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos. Sarmalele sint mai bune preparate si fierte din ajun.


Sarmalele de varza dulce se fierb mai putin si se servesc cu smintina.


Se servesc fierbinti cu ardei iute si mamaliguta.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana (Chef de cuisine) , 17 iunie 2008

    Sunt absolut delicioase sarmalele! Asta e reteta pe care o urmez si eu!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. carne
  • 1 buc. varza marisoara
  • o ceasca orez
  • 3 buc. ceapa
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2 linguri untura

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Roxana (Chef de cuisine)

Sunt absolut delicioase sarmalele! Asta e reteta pe care o urmez si eu!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu pui, smantana si foietaj

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu ardei kapia

Frigarui de pui cu ardei kapia

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne