autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu carne

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. carne, 1 buc. varza marisoara, o ceasca orez, 3 buc. ceapa, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri untura

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Se ia carne amestecata de porc si de vaca.


Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper. aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sint prea mari.


Se pune tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat de varza taiata subtire.


Se acopera sarmalele cu varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, 1 pahar de apa, 2 linguri untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu capac, la foc mic timp de 1 1/2 - 2 ore. La sfirsit se pun in cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos. Sarmalele sint mai bune preparate si fierte din ajun.


Sarmalele de varza dulce se fierb mai putin si se servesc cu smintina.


Se servesc fierbinti cu ardei iute si mamaliguta.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce

Varza dulce se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie

5 voturi    6 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile. Varza foarte acră sau prea sărată se spală

16 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana (Chef de cuisine) , 17 iunie 2008

    Sunt absolut delicioase sarmalele! Asta e reteta pe care o urmez si eu!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. carne
  • 1 buc. varza marisoara
  • o ceasca orez
  • 3 buc. ceapa
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2 linguri untura

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Roxana (Chef de cuisine)

Sunt absolut delicioase sarmalele! Asta e reteta pe care o urmez si eu!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Rulada de pui in foi de placinta

Rulada de pui in foi de placinta

1.Se taie pieptul spalat si zvantat,cat mai subtire posibil,intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele,se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui in crusta de mac pe pat de legume

Piept de pui in crusta de mac pe pat de legume

1.Pieptul de pui dezosat se taie in doua apoi se spala si se sterge cu un prosop,se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se bate oul si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne