autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu ciuperci

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2-3 cepe, 200-300g ciuperci, 3-4 linguri orez, vegeta, piper, boia, marar, 1 varza dulce.

Dificultate: Medie Timp: 1h

40 voturi

Mod de preparare

Se calesc 2-3 cepe taiate marunt impreuna cu ciupercile taiate felii in putin ulei la foc potrivit, se lasa sa se inmoaie putin apoi se scurge zeama obtinuta care se pastreaza pentru a fi pusa peste sarmale la fiert. In masa de ciuperci se adauga orezul spalat, cca 3-4 linguri, vegeta , piper putina boia si marar dupa dorinta. Varza se opareste in apa cu sare citeva minute apoi se fac sarmalute care se aseaza in cratita una linga alta peste care se pune zeama de la ciupercile dinstuite cu ceapa si se complcteaza cu apa pina da peste ele.


Se fierb la foc potrivit pina se inmoie varsa si este fiert orezul. La sarmalele cu ciuperci se poate face un sos de marar cu putina faina marar si zeama in care au fiert sarmalele, sau dupa preferinta se poate face un sos de rosii.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu orez si ciuperci

Am spalat orezul si l-am scurs de apa. Am tocat marunt ceapa iar morcovul l-am dat pe razatoare. In

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu ciuperci

Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere. Daca varza e prea sarata se clateste in cateva

11 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Gustoase,eu le-am facut cu ghebe.

  • Fara foto

    ALIN , 19 octombrie 2008

    FOARTE BUNA

Dificultate

Medie

Timp

1h

40 voturi

Ingrediente

  • 2-3 cepe
  • 200-300g ciuperci
  • 3-4 linguri orez
  • vegeta
  • piper
  • boia
  • marar
  • 1 varza dulce.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!

Mod de preparare pentru friptura : -Se spala bine puiul si se presoara din belsug cu ierburi aromate si sare,se introduce si in interiorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Legume de vara la cuptor

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara.Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Tocam ardeiul copt(al meu a fost congelat).

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi