autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu ciuperci

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2-3 cepe, 200-300g ciuperci, 3-4 linguri orez, vegeta, piper, boia, marar, 1 varza dulce.

Dificultate: Medie Timp: 1h

40 voturi

Mod de preparare

Se calesc 2-3 cepe taiate marunt impreuna cu ciupercile taiate felii in putin ulei la foc potrivit, se lasa sa se inmoaie putin apoi se scurge zeama obtinuta care se pastreaza pentru a fi pusa peste sarmale la fiert. In masa de ciuperci se adauga orezul spalat, cca 3-4 linguri, vegeta , piper putina boia si marar dupa dorinta. Varza se opareste in apa cu sare citeva minute apoi se fac sarmalute care se aseaza in cratita una linga alta peste care se pune zeama de la ciupercile dinstuite cu ceapa si se complcteaza cu apa pina da peste ele.


Se fierb la foc potrivit pina se inmoie varsa si este fiert orezul. La sarmalele cu ciuperci se poate face un sos de marar cu putina faina marar si zeama in care au fiert sarmalele, sau dupa preferinta se poate face un sos de rosii.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Mai întâi, se taie și se pregătesc foile de varză în care se vor ”înfășura”

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu ciuperci

Se spune putin ulei vegetal intr-o tigaie incinsa, se adauga legumele, se inabusa, se adauga orezul,

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Gustoase,eu le-am facut cu ghebe.

  • Fara foto

    ALIN , 19 octombrie 2008

    FOARTE BUNA

Dificultate

Medie

Timp

1h

40 voturi

Ingrediente

  • 2-3 cepe
  • 200-300g ciuperci
  • 3-4 linguri orez
  • vegeta
  • piper
  • boia
  • marar
  • 1 varza dulce.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta rustica cu dovlecei

Tarta rustica cu dovlecei

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi