autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu nuca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Varza se pregateste ca pentru sarmale obisnuite.


Nuca se da la cuptor pana se rumeneste, apoi se pune


intr-un servet curat si se sfarama cu o sticla sau cu


facaletul.


Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei odata cu


orezul bine spalat ...


Cand ceapa isi schimba culoarea, se pun mirodeniile si


sarea.


Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.


Se pune nuca in compozitia de ceapa, mirodenii si


orez.


Se ia din compozitie cu o lingura, cantitati cat sa


incapa pe foaia de varza, rulandu-se cu grija.


Este o operatiune mai delicata, deoarece compozitia


aceasta nu este legata, ca in cazul compozitiei de


sarmale cu carne.


Se toarna ulei pe fundul vasului in care vor fierbe


sarmalele.


Se aranjeaza un strat de varza murata tocata.


Apoi, se aranjeaza sarmalele.


Deasupra sarmalelor se asterne un strat de varza


tocata, si peste tot se va pune 1-2 frunze de varza.


Se pune apa pana se acopera tot, si se aseaza vasul pe aragaz, la foc potrivit.


Din cand, in cand se va spuma si se va misca vasul cu


miscari energice.


Cand sarmalele incep sa scada, se incinge cuptorul si


se pune vasul in cuptor la foc potrivit.


Din cand in cand, se scoate vasul din cuptor, se


scurge din vas cate putin din zeama, zeama va fi


returnata peste varza de deasupra.


Cand sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un


polonic din zeama.


In zeama scoasa, se defac 2-3 linguri de bulion, se va


potrivi de sare si se va turna deasupra sarmalelor,


avand grija ca in prealabil, foile de varza ce au fost


puse deasupra sa fie inlaturate.


Se aseaza iarasi vasul in cuptor, unde va sta pana


cand vor scade sarmalele.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Varza murata
  • Orez
  • Nuca
  • Ceapa
  • Codimente dupa gust (piper
  • boia dulce
  • boia iute,
  • oregano)
  • Sare
  • Ulei
  • Bulion
  • Zahar
  • Mirodenii dupa gust (chimbu
  • busuioc
  • nucsoara
  • foi
  • de dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de suteanu gabriela

Ciocolata de casa

Ingrediente: 150 g unt, 250 g lapte praf, 100 g cacao, 500 g zahar, 150 ml apa. Preparare: Se amesteca

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Bors de crap

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu peste

Bors de peste

Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

51 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tirolez

Pui tirolez

Pieptul de pui l-am taiat felii. Le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga. Am condimentat cu sare de mare, piper proaspat rasnit,

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne