autor:

Adela Zilahi

» » Retete de post

Sarmale cu soia si ciuperci

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Soia se pune la fiert in apa cu sare cca 15 min, legumele se curata, se spala, varza se lasa putin in apa rece, se aleg frunzele si se taie cotoarele, ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiul mare, ciupercile se taie marunt.


Calim ceapa in ulei, adaugam morcovul ras si lasam pana ce se inmoaie.


Adaugam ciupercile si lasam pana ce scade zeama lasata de ele. Apoi, adaugam orezul spalat in 2-3 ape , condimentam cu sare, piper, marar si cimbru si lasam sa se caleasca, pana ce devine usor transparent.


Adaugam doua linguri de rosii taiate cuburi in suc propriu si o lingura de pasta de ardei.


Apoi soiaua, bine scursa de apa, amestecam si lasam 1-2 min pe foc, apoi luam deoparte.


Acum urmeaza sa asamblam sarmalutele, se ia cate o frunza de varza, se pune o gramajoara de compozitie si se impacheteaza, acum impachetatul las la atitudinea voastra, le puteti face si palni, eu le fac in forma de galuscute :).


Se ea un vas termorezistent, se unge cu o lingura de ulei, asezam sarmalutele, mie mi-au incaput toate, nu a fost nevoie sa le suprapun, am presarat cu cimbru si marar, am turnat bulionul si am completat cu apa sa acopere sarmalutele si am bagat la cuptor, asta nu inainte sa asez o folie de aluminiu ( sa nu deie afara si sa stropeasca cuptorul, doar se aseaza , nu se acopera ermetic)


Am lasat la cuptor o ora pana ce au scazut aproape toata zeama.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tiu Nicusor Si Ionela , 25 mai 2014

    ESTE CEA MAI BUNA RETETA PENTRU MINE..

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 50 gr soia granule
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 3-4 ciuperci mari Champignon
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • marar
  • cimbru uscat
  • 2 linguri rosii taiate cuburi in suc
  • 1 ligura pasta de ardei
  • 2 linguri de orez
  • 150 ml bulion
  • 1 varza murata mijlocie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adela Zilahi

Cornulete fragede cu gem

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte

32 voturi    13 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de

4 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Pulpe de pui crocante

Pulpele se fierb in apa cu sare cca 20-30 de minute, apoi se scot ca sa se raceasca (supa obtinuta

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Tiu Nicusor Si Ionela

ESTE CEA MAI BUNA RETETA PENTRU MINE..

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Salam de biscuiți cu nucă

Salam de biscuiți cu nucă

Printre cele mai simple și gustoase deserturi de post este salamul de biscuiți. Mie îmi aduce aminte de copilărie și savurez

35 voturi    10 comentarii
45 min
Retete de Craciun
Negresa

Negresa

Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute

7 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse