autor:

gabriela bacila

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu varza murata

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2007

Ingrediente
500 gr carne tocata, 100 gr slanina afumata, 300 gr gusa afumata, 2 cepe mari, 1 cescuta orez, 2 catei usturoi, o varza murata mare, cimbru, marar, sare,piper,

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

20 voturi

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu ceapa tocata, usturoiul maruntit, orezul, sarea si piperul. Din slanina se taie o felie care se toaca marunt si se amesteca cu carnea.


Se invelesc sarmalele in foi de varza murata care nu sint rupte. Miezul verzei se toaca marunt. Pe fundul unei oale se aseaza ramurele de cimbru si marar. Ppeste se aduga slanina taiata in felii, apoi se aseaza alternativ un strat de varza, sarmale si gusa taia in felii.


Se pune apa si se fierb.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    marinela (Bucatar) , 28 octombrie 2009

    Maine,sunt pregatita sa fac aceasta reteta.Pare foarte gustoasa.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    N-am pus pana acum usturoi la sarmale, dar se pare ca sunt foarte multe retete.Eu ca si condiment pun si foaie de dafin.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

20 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata
  • 100 gr slanina afumata
  • 300 gr gusa afumata
  • 2 cepe mari
  • 1 cescuta orez
  • 2 catei usturoi
  • o varza murata mare
  • cimbru
  • marar
  • sare,piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Caltabos

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    2 comentarii
4h
Conserve si muraturi

marinela (Bucatar)

Maine,sunt pregatita sa fac aceasta reteta.Pare foarte gustoasa.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pasare in sos de chili

Copanele de pasare in sos de chili

Intr-o craticioara se pune apa la fiert si se adauga cuburile de knor-se amesteca pina se dizolva in apa.Se dizolva lingura de amidon

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Curcan cu rosii si usturoi verde

Curcan cu rosii si usturoi verde

Pulpele taiate in doua,se prajesc putin in ulei dupa care se scot pe o farfurie;in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt,se adauga

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne