Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Ingrediente

  • Reteta este potrivita pentru 30-40 sarmale
  • 50 foi varza murata
  • 150 gr orez
  • 3 cepe medii
  • 1-2 ardei
  • 1 dovlecel
  • 500 gr ciuperci
  • 75 gr stafide
  • 75 gr amidon de tapioca
  • 10 gr tarate de psyllium
  • 5o gr amestec de legume deshidratate fara sare
  • (Aceste trei ingrediente se gasesc la magazine gen "Plafar". Eu am folosit produse Sanovita)
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 linguri bulion de rosii
  • foi de dafin
  • 1 lingurita nucsoara
  • 2-3 lingurite sare
  • 2-3 lingurite cimbru
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala orezul si se lasa la inmuiat 20 de minute in apa. Intre timp se curata ciupercile si ceapa.

Se taie marunt ceapa si se caleste cu 2 linguri de ulei de masline, doar cat sa se inmoaie putin. Se adauga 150 ml apa si ciupercile taiate cubulete in prealabil. Dupa ce amestecul da in clocot, se adauga cimbrul, nucsoara, orezul, ardeiul si dovlecelul taiate tot cubulete. Se fierb cel mult 10 minute, doar cat sa inceapa sa se umfle orezul putin.

Intre timp se pun la inmuiat, pentru aproximativ 15 minute taratele de psyllium in 250 ml apa si amidonul de tapioca in 300 ml apa. Aceste ingrediente sunt foarte sanatoase si vor ajuta mult la legarea compozitiei. Dupa ce se inmoaie se scurge apa in exces. Atentie la taratele de psyllium care absorb foarte multa apa. Trebuie sa le mai amestecati din cand in cand pentru omogenizare. Se spala si se inmoaie si stafidele.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga sarea, taratele, amidonul, stafidele, patrunjelul si bulionul. Se amesteca si se lasa la racit pana cand pregatim foile de varza. Pe fundul cratitei se pun o lingura de ulei de masline si cateva foi de varza. Cratita se alege astfel incat sa fie potrivita si pentru cuptor.

Se formeaza sarmalele si se aseaza in cratita. Printre sarmale se intercaleaza si foi de dafin. Deasupra sarmalelor se mai pun cateva foi de varza sau bucatele de varza tocata (ceea ce v-a ramas). Se adauga sucul de rosii si inca 200 ml apa.

Se fierb acoperite la foc moderat timp de o ora si apoi se baga la cuptor inca aproximativ o ora. Sunt gata atunci cand varza de deasupra este usor rumenita.

Stafidele dau un gust aparte acestor sarmale. In loc de stafide se mai pot folosi bucatele de ananas sau de portocala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise