autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata vita, 50 g carne tocata pui, 1 ceapa uscata, 1 ou, 2 linguri pasta de tomate, 1 ceasca orez (sau cat va place), 4 - 5 linguri ulei de arahide, sare si piper dupa gust, cinbru, coriandru, foaie de dafin, toate dupa gust, 150g costita afumata, 1 varza mare murata

Dificultate: Redusa Timp: 4h 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea de vita cu cea de pui, framanta bine, apoi se adauga ceapa taiata marunt, orezul, pasta de tomate si comdimentele. Apoi se adauga uleiul si se amesteca totul bine. (ulei se pune, deorece carnea de vita si pui nu au prea multa grasime)


Varza se desface in foi si daca este prea acra si srata se lasa in apa rece pentru 1 ora.


Din foile de varza se ruleza sarmalele.


Se ia un vas se lut, sau orce altceva va place. Pe fundul vasului se aeaza un strat de varza tocata fideluta, apoi se aseaza cate un rand de sarmale si feliute de costita.


Se continua pana se termina sarmalele de asezat.


Se acopera cu alt strat de varza tocata, se adauga piper boabe dupa gust, 1-2 foi de dafin, se adauga apa amestecata cu 1 lingura pasta de tomate si se aseaza oala in cuptorul incins.


Se verifica din cand in cand sa fie suficient lichid, daca scade prea mult se mai adauga. Eu le tin la cuptor circa 3-4 ore.


Se servesc alaturi de mamaliga calda si ardei iute.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

    Mmmmm ce frumoase sunt si cele ale lui Silvia si ale lui Cely,bravo fetelor.

  • Fara foto

    Silvia , 27 octombrie 2009

    Cely,chiar in oala de lut(Romana)au fost fierte.Ma bucur mult ca tau placut.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Daca le mai si fierbi in oala de lut (Romana), mananci si cu ochii.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Delicioase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Mmmmmmmmm cat trebuie sa fie de bunee!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Mmmmmmmmm ce bunee!!

    • Fara foto

      maria mihalache , 16 octombrie 2009

      Si eu fac acest amestec si este tare bun si sanatos.Eu folosesc numai pieptul de pui.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Super gustoase,cred ca am sa fac si eu.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h 50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata vita
  • 50 g carne tocata pui
  • 1 ceapa uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceasca orez (sau cat va place)
  • 4 - 5 linguri ulei de arahide
  • sare si piper dupa gust
  • cinbru
  • coriandru
  • foaie de dafin
  • toate dupa gust
  • 150g costita afumata
  • 1 varza mare murata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

44 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Mmmmm ce frumoase sunt si cele ale lui Silvia si ale lui Cely,bravo fetelor.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele de patrunjel se toc marunt. Peste

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne