autor:

Sefu de Post

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in dovleac

Autor: Sefu de Post (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sefu de Post (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
Un dovleac potrivit, , 2 verze murate, , amestec de carne pentru sarmale, , smantana, , foi dafin si piper, , afumatura (kaizer, fleica afumata sau piept de porc)

Dificultate: Medie Timp: 4h

5 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul la partea de sus , se curata de seminte dupa care se cojeste interiorul (miezul) cu o lingura . Acel miez se toaca cu cutitul marunt . Dupa ce am facut sarmalele si le-am format se aseaza in dovleac dupa ce am asezat pe fundul dovleacului un pat de afumatura ( kaizer, fleica afumata etc) intre straturile de sarmale punem miezul de dovleac tocat si foi de dafin si boabe de piper. Dovleacul se aseaza intr-o oala mai mare ca el si se pune apa in acea oala , dupa care se da la cuptor la foc mic circa 3 ore . Dupa ce il scoateti se aseaza dovleacul pe un platou pentru prezentare .


Se poate orna platoul cu miez de dovleac si smantana .
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Sarmale in dovleac

Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul. Apoi se adauga bulionul

0 voturi    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia

0 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    am mai zis...esti meserias

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    I-mi place ideea:))trebuie si multã rãbdare...

  • Fara foto

    maria mihalache , 31 mai 2010

    Nu am mancat , de fapt nici nu am auzit pana acuma ...............trebuie sa fie foarte bune,sincera sa fiu asi da o fuga pana la tine sa gust.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta! Am gasit-o si eu intr-o revista de specialitate...mi-am spus sa o incerc, dar nu am mai apucat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

5 voturi

Ingrediente

  • Un dovleac potrivit
  • 2 verze murate
  • amestec de carne pentru sarmale
  • smantana
  • foi dafin si piper
  • afumatura (kaizer
  • fleica afumata sau piept de porc)

Raporteaza reteta

Retete
de Sefu de Post

Crap lipovenesc cu legume si ciuperci

Se ia crapul dupa ce a fost curatat, se cresteaza cu un cutit pentru peste (ascutit bine) ,pe spinare

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

aperitiv pentru masa de craciun

Se taie toate ingredientele felii potrivite dupa care se orneaza platoul pe un pat de frunze de salata

12 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive

Marian (Chef de cuisine)

am mai zis...esti meserias



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne