autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza dulce

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 500 g carne de vita, 400 g carne de porc, 100 g orez, 250 g ceapa, 4 kg varza, 50 ml otet, 150 ml ulei, 1 kg rosii, 100 ml vin, 100 g pastă de tomate, 300 g costita afumata, sare, cimbru, piper, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

54 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, jumatate se taie felii mari, iar restul marunt. Varza se curata de frunzele exterioare si cotoare, se spala, apoi se opareste in apa cu otet si sare. Rosiile se curata, se spala, si se taie felii. Costita se spala cu apa calda. Ceapa taiata felii se inabusa in ulei cu putina apa, se raceste, dupa care se trece prin masina de tocat odata cu carnea. In compozitia rezultata, se adauga orezul, oparit si scurs, odata cu piperul macinat si sare. Compozitia de carne pentru sarmale se portioneaza de marirnea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza, care se ruleaza, introducind capetele in interior. In vas se pune mai intii un strat de varza taiata marunt, iar pe margine, pina aproape de mijloc, se aseaza sarmalele in straturi suprapuse, lasind la mijlocul vasului loc pentru varza tocata si costita (bucati mari). Din uleiul ramas, pasta de tomate, ceapa si apa se formeaza un sos care se adauga peste sarmale, impreuna cu piper boabe, cimbru si rosiile taiate felii.


Se fierb cca 2 ore.


Se scoate costita, se dezoseaza si se portioneaza in felioare subtiri.


Se servesc pe platou sau in farfurie cite 3-4 bucati la portie, cu costita si mamaliga.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

54 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g carne de vita
  • 400 g carne de porc
  • 100 g orez
  • 250 g ceapa
  • 4 kg varza
  • 50 ml otet
  • 150 ml ulei
  • 1 kg rosii
  • 100 ml vin
  • 100 g pastă de tomate
  • 300 g costita afumata
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele de patrunjel se toc marunt. Peste

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne