autor:

lacramioara vlad

» » Mancaruri cu carne

SARMALE IN FOI DE VITA

Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea este amestecata cu sare, piper, delicat, ou si ceasca de orez.


Se oparesc foile de vita de vie si se strecoara prin sita.


Cu o lingura se fac bulgarasi de carne care se invelesc in foile de vita de vie.


Intr-o oala se pune 200 ml ulei peste care presaram varza tocata, peste acest strat de varza se aseaza sarmalutele in cerc. Golul format se umple cu varza tocata, boabe de piper, costita, untura, foi de dafin.


Se adauga apoi in straturi restul de varza tocata,dafin, bulgarasi mici de untura, bulion, boabe de piper. La sfirsit se toarna peste ingrediente cantitatea de bors si apa cit sa le acopere putin.


Se fierbe 45 - 60 min pina ce carnea s-a fiert.


Se servesc calde cu smintina si mamaliguta. Pofta buna !

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Eu pun la umplututa si ceapa(uscata si verde) ,rad si un morcov,pun putin marar si patrunjel verde tocat.Incearca sa vezi cat sunt de bune.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    O alta varianta,nu am folosit combinatia cu varza.Mie imi place sa adaug si putina verdeata la aceste sarmale.Eu dupa ce oparesc frunzele le pun imediat in apa cu gheata sa-si pastreze culoare verde.

  • Fara foto

    Eu , 17 aprilie 2009

    Foi de vita sau de varza ? Hahahaha Si da....fara ceapa ?

  • Fara foto

    mama oli , 30 decembrie 2008

    Sarmalute fara ceapa nu am pomenit!

Dificultate

Medie

Timp

5h

139 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne tocata(porc sau vita)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de delicat
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 200 g slaninuta sau costita
  • 1 pahar bulion
  • 150 g untura alba
  • foi de vita de vie
  • 1 ou
  • 1 varza alba dulce mare tocata
  • 1 l bors
  • smintina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lacramioara vlad

Napolitana cu crema de zahar ars si nuci

Se freaca ouale intregi cu 1/4 zahar, apoi se adauga untul si se freaca pina se face o pasta si apoi

53 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

prajitura cu lamiie

FOILE : Faina cu zaharul si ouale se amesteca adaugindu-se apoi praful de copt stins in apa sau drojdia

38 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

TOCANITA BULGAREASCA

Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o cratita inpreuna cu ardeiul tocat care se inabusesc circa

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O alta varianta,nu am folosit combinatia cu varza.Mie imi place sa adaug si putina verdeata la aceste sarmale.Eu dupa ce oparesc frunzele le pun imediat in apa cu gheata sa-si pastreze culoare verde.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume

Musaca de pui cu masline si legume

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea,

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne