autor:

lacramioara vlad

» » Mancaruri cu carne

SARMALE IN FOI DE VITA

Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Ingrediente
1kg carne tocata(porc sau vita), sare si piper dupa gust, 1 ceasca de orez, 1 lingura de delicat, foi de dafin, piper boabe, 200 g slaninuta sau costita, 1 pahar bulion, 150 g untura alba, foi de vita de vie, 1 ou, 1 varza alba dulce mare tocata, 1 l bors, smintina,

Dificultate: Medie Timp: 5h

139 voturi

Mod de preparare

Carnea este amestecata cu sare, piper, delicat, ou si ceasca de orez.


Se oparesc foile de vita de vie si se strecoara prin sita.


Cu o lingura se fac bulgarasi de carne care se invelesc in foile de vita de vie.


Intr-o oala se pune 200 ml ulei peste care presaram varza tocata, peste acest strat de varza se aseaza sarmalutele in cerc. Golul format se umple cu varza tocata, boabe de piper, costita, untura, foi de dafin.


Se adauga apoi in straturi restul de varza tocata,dafin, bulgarasi mici de untura, bulion, boabe de piper. La sfirsit se toarna peste ingrediente cantitatea de bors si apa cit sa le acopere putin.


Se fierbe 45 - 60 min pina ce carnea s-a fiert.


Se servesc calde cu smintina si mamaliguta. Pofta buna !
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Sarmale de post in foi de vita

Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele. Le scurgem, le lasam sa se raceasca,

1 vot    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne

SARMALE IN FOI DE VITA DE VIE

Carnea se amesteca cu ceapa, oul, bulionul ,condimentele , sucul de rosii si orezul ales si spalat. Frunzele

97 voturi    20 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Eu pun la umplututa si ceapa(uscata si verde) ,rad si un morcov,pun putin marar si patrunjel verde tocat.Incearca sa vezi cat sunt de bune.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    O alta varianta,nu am folosit combinatia cu varza.Mie imi place sa adaug si putina verdeata la aceste sarmale.Eu dupa ce oparesc frunzele le pun imediat in apa cu gheata sa-si pastreze culoare verde.

  • Fara foto

    Eu , 17 aprilie 2009

    Foi de vita sau de varza ? Hahahaha Si da....fara ceapa ?

  • Fara foto

    mama oli , 30 decembrie 2008

    Sarmalute fara ceapa nu am pomenit!

Dificultate

Medie

Timp

5h

139 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne tocata(porc sau vita)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de delicat
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 200 g slaninuta sau costita
  • 1 pahar bulion
  • 150 g untura alba
  • foi de vita de vie
  • 1 ou
  • 1 varza alba dulce mare tocata
  • 1 l bors
  • smintina

Raporteaza reteta

Retete
de lacramioara vlad

Napolitana cu crema de zahar ars si nuci

Se freaca ouale intregi cu 1/4 zahar, apoi se adauga untul si se freaca pina se face o pasta si apoi

53 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

prajitura cu lamiie

FOILE : Faina cu zaharul si ouale se amesteca adaugindu-se apoi praful de copt stins in apa sau drojdia

38 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

TOCANITA BULGAREASCA

Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o cratita inpreuna cu ardeiul tocat care se inabusesc circa

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O alta varianta,nu am folosit combinatia cu varza.Mie imi place sa adaug si putina verdeata la aceste sarmale.Eu dupa ce oparesc frunzele le pun imediat in apa cu gheata sa-si pastreze culoare verde.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii

Rata cu sos de rosii

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne