autor:

iuliana tarnoveanu

» » Mancaruri cu carne

Sarmale Oltenesti

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
250g carne slaba de porc, 250g carne de viel, 50 g costita afumata, 4 cepe mari, 1 canuta orez, 1 varza mare acra, cimbru, pipper, foi dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Se da carnea prin masina de tocat dupa care se amesteca cu ceapa tocata marunt, orez, piper macinat, cimbru si sare si bucati taiate marunt de costita afumata.


Se inveleste tocatura astfel obtinuta in foi de varza murata.


Se pun la fiert inr-un vas incapator pe fundul caruia s-a pus varza tocata marunt, foi de dafin, boabe de piper, cimbru.


Se servesc calde, cu mamaliguta si ardei iute.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Sarmale oltenesti

Se spala carnea si se taie cuburi. Se curata ceapa.Se toaca separat carnea si ceapa.Se incinge uleiul

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Orez picant

Orezul, spalat bine, se fierbe in apa cu sare. Al nostru, fiind integral, a avut nevoie de aproximativ

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

    Si la noi se fac asa cu costita printre sarmale ;sa vezi cind le facem de Craciun in Sudan ce fericire e!!!!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

    Si eu fac asa sarmalutele si nu sunt olteanca.Fata de voi nu pun boabe de piper iar costita (sau slanina,carnati afumati) pun in oala printre sarmale.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Asa le prepar si eu.Si eu sunt olteanca.Sunt delicioase si costita afumata le da un gust grozav.

Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 250g carne slaba de porc
  • 250g carne de viel
  • 50 g costita afumata
  • 4 cepe mari
  • 1 canuta orez
  • 1 varza mare acra
  • cimbru
  • pipper
  • foi dafin

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu

Cartofi pai prajiti

Se aseaza vasul pe sursa de caldura-(la aragaz butonul pe minim sau chiar mai mare flacara) adaugindu-se

4 voturi    2 comentarii
20 min
Retete de post

Paste cu brinza si mere

Pastele fierte si apoi strecurate se amesteca cu brinza ,ouale, un mar ras,zahar vanilinat.Se tapeteaza

6 voturi    3 comentarii
1h
Budinci

Salata cu hering in ulei de masline

Se curata,spala si se pregateste heringul la grill cu 50ml ulei de masline. Se taie castravetele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Salate

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Si la noi se fac asa cu costita printre sarmale ;sa vezi cind le facem de Craciun in Sudan ce fericire e!!!!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne