Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 1 borcan mic cu ciuperci intregi
  • 6-7 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 3/4 cana orez
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 cana ulei
  • 2 oua
  • 10 ardei micuti
  • 2 verze
  • bors

Mod de preparare

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel.

Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare.

Ardeiul kapia ii scoatem cotorul, semintele si il dam pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi punem ceapa la inmuiat.

Adaugam morcovul, iar cand s-a inmuiat si acesta bine, incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.

Orezul in spalam in doua-trei ape, apoi il lasam 5 minute in apa calda.

Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.

Ciupercile le spalam bine si le dam prin masina de tocat.

Intr-un bol amestecam compozitia cu ceapa, orezul bine scurs, verdeata, kapia, ciupercile, carnea de curcan.

Condimentam cu sare si piper, punem busuiocul si ouale.

Amestecam foarte bine toate ingredientele.

Ardeii ii spalam, apoi cu un cutit mic le scoatem cotorul cu grija sa nu ii rupem si scuturam toate semintele.

Intr-o oala mai mare punem cam pe un sfert cu apa.

Presaram sare, adaugam o cana cu bors si lasam sa fiarba.

Varza o spalam putin si ii scoatem cotorul.

O asezam in apa ce clocoteste, cu gaura de la cotor in jos.

O intoarcem si pe parte cealalta, apoi scoatem frunzele rand pe rand cu o paleta.

Le lasam putin sa se racoreasca, apoi indepartam capetele.

Umplem ardeii cu ajutorul ulei lingurite si le punem capac dintr-o bucatica de varza la fiecare.

Luam cate o frunza de varza in care asezam putina compozitie si le impaturim.

Capetele si frunzele de varza ce sunt crapate le tocam.

Punem putina tocatura de varza intr-o oala mare, apoi asezam sarmalute si ardeii (acestia ii asezam in picioare).

Printre ele adaugam bucatele de foi de dafin si crengute de marar.

Deasupra punem iar tocatura de varza, apoi le acoperim cu apa calda.

Bagam oala in cuptor si le fierbem la foc potrivit la inceput, apoi la foc mai mic pentru a nu se sfarama.

Daca le doriti mai acrute, puteti pune la fiert putin bors si 1 lingura de pasta de tomate.

Cand sunt gata le scoatem sa se racoreasca putin, apoi putem servi.

Sa aveti pofta!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise