Sarmalute cu bulgur

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu bulgur

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 1 ardei rosu
  • 2 cartofi
  • 1 rosie sau 3lg bulion
  • 1 lgt curry
  • un praf de chilli
  • 200gr bulgur
  • 1 varza proaspata
  • sare si piper
  • 1lg seminte de in macinate
  • verdeata

Mod de preparare

Toate legumele (inclusiv cartofii) se taie marunt si se pun la calit cu o lingura de ulei si o cana de apa. Punem 500 ml apa la fiert si cand a fiert adaugam bulgurul si lasam 15 minute. Pana va fi gata bulgurul se vor face si legumele. Atunci condimentam dupa gust, adaugam inul si amestecam legumele cu bulgurul pe care l-am scurs de apa. Adaugam verdeata.

Cat timp se raceste compozitia, desfacem foile de varza si le oparim cat sa se inmoie se putem lucra cu ele. Formam sarmalutele si le punem intr-o oala antiaderenta cu putina apa si ulei.

Numarul depinde de cat de mari le faceti, dar ies cam 5-6 portii. Inul are rolul de a lega compozitia, pentru cine nu tine post sau nu e vegan ca mine poate pune un ou. Sper sa va placa!

PS: eu am umplut si cativa ardei cu aceasta compozitie :))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise