autor:

LUBITA

» » Retete de post

Sarmalute cu ciuperci

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Ingrediente
500g ciuperci,4 cepe mari,4 morcovi, telina mica,1 radacina de patrunjel,2 cani orez,1 pahar ulei,1 cutie de rosii in bulion,3 linguri pasta de ardei,1 lingura sare,1 lingurita piper, lingura boia,1 lingura cimbru uscat,1 varza murata,cateva crengute de cimbru uscat,2 cani de suc de rosii

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins,impreuna cu toate radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, ciupercile curatate daca e nevoie si taiate marunt. Dupa ce legumele s-au inmuiat si apa din ciuperci a scazut, adaugam cutia cu rosii pasate si pasta de ardei. Condimentam cu sare, si dupa cateva minute si orezul spalat. Amestecam totul sa fie bine omogenizat,mai potrivim de gust,pentru cine doreste poate pune si verdeata tocata marunt (eu, la sarmalutele cu varza, nu pun verdeata),oprim focul si lasam umplutura sa se odihneasca si sa se mai intareasca 30 min. In acest timp,pregatim frunzele, le desprindem de pe cotorul verzei,le taiem nervura groasa. Daca varza e sarata,tinem frunzele putin in apa rece;


In vasul pregatit,punem 3-4 crengute de cimbru, acoperim cu varza tocata marunt, apoi punem sarmalutele. Dupa ce am umplut vasul cu sarmalute,acoperim cu varza tocata,rasturnam sucul de rosii,apa,punem deasupra un capac mic sau o farfurie si lasam vasul la cuptor la foc mic 1 ora, verificand din cand in cand lichidul din vas in caz ca mai e nevoie. Dupa ce sunt gata, le servim cu mamaliguta.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Imi dai si mie o portie !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    o idee buna de mancare de post

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    mmm,am pus poze si din timpul pregatirii dar nu stiu de ce nu au aparut!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g ciuperci,4 cepe mari,4 morcovi, telina mica,1 radacina de patrunjel,2 cani orez,1 pahar ulei,1 cutie de rosii in bulion,3 linguri pasta de ardei,1 lingura sare,1 lingurita piper, lingura boia,1 lingura cimbru uscat,1 varza murata,cateva crengute de cimbru uscat,2 cani de suc de rosii

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de LUBITA

Dulceata de cirese amare

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si cuisoarele.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Dulceata de cirese albe

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si vanilia;

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Gem de capsune

Capsunele curatate si spalate le pasez cu blenderul vertical, dar nu de tot. Se adauga zaharul,se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi dai si mie o portie !



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Frigarui cu peste (salau/somon) file

Frigarui cu peste (salau/somon) file

In loc de salau puteti folosi si somon file, eu am ales sa pregatesc frigaruile cu salau. Bucatile mai groase de peste (de pe spate)

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive