autor:

LUBITA

» » Retete de post

Sarmalute cu ciuperci

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2013

Ingrediente
500g ciuperci,4 cepe mari,4 morcovi, telina mica,1 radacina de patrunjel,2 cani orez,1 pahar ulei,1 cutie de rosii in bulion,3 linguri pasta de ardei,1 lingura sare,1 lingurita piper, lingura boia,1 lingura cimbru uscat,1 varza murata,cateva crengute de cimbru uscat,2 cani de suc de rosii

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt o calim in ulei incins,impreuna cu toate radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici, ciupercile curatate daca e nevoie si taiate marunt. Dupa ce legumele s-au inmuiat si apa din ciuperci a scazut, adaugam cutia cu rosii pasate si pasta de ardei. Condimentam cu sare, si dupa cateva minute si orezul spalat. Amestecam totul sa fie bine omogenizat,mai potrivim de gust,pentru cine doreste poate pune si verdeata tocata marunt (eu, la sarmalutele cu varza, nu pun verdeata),oprim focul si lasam umplutura sa se odihneasca si sa se mai intareasca 30 min. In acest timp,pregatim frunzele, le desprindem de pe cotorul verzei,le taiem nervura groasa. Daca varza e sarata,tinem frunzele putin in apa rece;


In vasul pregatit,punem 3-4 crengute de cimbru, acoperim cu varza tocata marunt, apoi punem sarmalutele. Dupa ce am umplut vasul cu sarmalute,acoperim cu varza tocata,rasturnam sucul de rosii,apa,punem deasupra un capac mic sau o farfurie si lasam vasul la cuptor la foc mic 1 ora, verificand din cand in cand lichidul din vas in caz ca mai e nevoie. Dupa ce sunt gata, le servim cu mamaliguta.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Imi dai si mie o portie !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    o idee buna de mancare de post

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    mmm,am pus poze si din timpul pregatirii dar nu stiu de ce nu au aparut!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g ciuperci,4 cepe mari,4 morcovi, telina mica,1 radacina de patrunjel,2 cani orez,1 pahar ulei,1 cutie de rosii in bulion,3 linguri pasta de ardei,1 lingura sare,1 lingurita piper, lingura boia,1 lingura cimbru uscat,1 varza murata,cateva crengute de cimbru uscat,2 cani de suc de rosii

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de LUBITA

Ardei si dovlecei umpluti cu carne

In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa taiata marunt,se adauga cutia cu rosii iar dupa ce a scazut

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Supa de vita cu legume

Oasele de vita spalate,se pun in oala sa fiarba iar daca dupa 30-40min se aduna deasupra spuma neagra,se

1 vot    0 comentarii
3h
Supe de carne

Cherry la borcan2

O alta metoda de conservat rosiile cherry,cu un timp mai mare de pregatire Rosiile cu coditele rupte,spalate,se

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi dai si mie o portie !



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Mancare cu masline

Mancare cu masline

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper si o lingurita de Maggi,

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post