sarmalute in foi de vita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g carne porc
  • 300 g carne vita
  • 100 g orez
  • marar
  • foi de vita
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri de bulion pentru sos
  • 1 litru de bors
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se da carnea prin masina de tocat (sita mijlocie), se amesteca cu orezul spalat cu apa rece, cu marar tocat marunt, cu sare si piper.

Se oparesc foile de vita in apa cu bors, nu prea mult ca sa nu se rupa, se zvanta si li se taie coditele.

Se impacheteaza carnea in frunzele de vita, cu cat vor fi mai mici cu atat vor fi mai gustoase.

Se aseaza sarmalele in cerc intr-un vas pe fundul caruia s-a turnat uleiul si i s-a acoperit fundul cu cateva frunze de vita.

Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, bors si bulion pana se umple, se lasa la fiert la foc mic cca 80 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.

Se adauga restul de marar se pun foi de vita pe deasupra si se baga la cuptor pana scad si se rumenesc putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise