autor:

autor

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute moldovenesti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata.


Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat.


Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici.


Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat.


Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele.


Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata si se da la cuptor cu focul mic, dupa ce s-a pus fie apa rece, simpla, fie combinata cu sucul de rosii si, daca mai este nevoie, cu grasime.


Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor, acoperite, si, cind sint gata, se lasa 10 minute vasul fara capac. Deasupra, se pun felii subtiri de ceafa putin prajite si chiar citeva felioare de cirnaciori prajiti.


Serviti cu mamaliguta calda si cu smintina

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

    Nu sunt sarmale moldovenesti e cazul sa modifici titlul tetetei ...........................

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Este a treia reteta de sarmale moldovenesti si diferita de celelalte doua.Eu adaug si foaie de dafin, dar si delicat, intrucat le dau o armona foarte buna.

    • Fara foto

      simona , 17 februarie 2009

      Cele mai bune sunt sarmalutele moldovenesti in foi de vita sau de varza si mai ales dak sunt servite si cu traditionala mamaliguta, nu se compara cu nici o reteta sofisticata din lumea aceasta.

    • Fara foto

      alex , 23 decembrie 2008

      Asta parca mai suna a reteta adevarata de sarmale... Celelalte sunt cam aiurea, probabil de prin tara romaneasca de pe undeva, de unde se face si tuica slaba si asa mai departe... Chiar daca scrie ca sunt moldovenesti, nu prea sunt, pentru ca eu de acolo sunt si stiu :P!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

114 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. carne de porc
  • 1/4 kg. carne de vita
  • 1/4 kg. carne de oaie sau ceafa de porc afumata
  • orez
  • ceapa
  • piper
  • suc de rosii
  • cimbru
  • marar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mimi (Chef de cuisine)

Nu sunt sarmale moldovenesti e cazul sa modifici titlul tetetei ...........................

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu bere si legume

Tocanita de porc cu bere si legume

Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele. Separat, se caleste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne