autor:

autor

» » Prajituri

Savarina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 oua, 5 linguri zahar pisat, 5 linguri pesmet fin, coaja rasa de la o lamiie, zeama de la ½ lamiie, frisca. Siropul: 150 g zahar, 1 pahar apa, 1 lingura rom

Dificultate: Medie Timp: 55 min

87 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma.


Se pune compozitia in forma de savarina (forma coroana) si se coace la foc potrivit.


Se scoate din forma si se insiropeaza fierbinte cu un sirop preparat din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca.
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, iar la urma albus
Retete
Alte retete din Prajituri

Savarina

Se bat albusurile separat cu zaharul,apoi sa adauga galbenusurile amestecate cu putina sare,se

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Savarina laminut

Se prepara un sirop din zahar si apa se lasa sa fiarba pana ce se leaga apoi se ia de pe foc si se

4 voturi    8 comentarii
15 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paula , 24 octombrie 2009

    Am facut astazi reteta..a iesit foarte gustoasa! O contrazic pe Dana, secretul la savarine a fost mereu aroma si daca nu insiropezi corespunzator normal sa nu aiba gust. Ale mele au iesit minunate!

  • Fara foto

    dana , 10 august 2009

    Nu e buna reteta, nu are nici un gust si nu ai zis nimic de praf de copt.

Dificultate

Medie

Timp

55 min

87 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar pisat
  • 5 linguri pesmet fin
  • coaja rasa de la o lamiie
  • zeama de la ½ lamiie
  • frisca. Siropul: 150 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rom

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Paula

Am facut astazi reteta..a iesit foarte gustoasa! O contrazic pe Dana, secretul la savarine a fost mereu aroma si daca nu insiropezi corespunzator normal sa nu aiba gust. Ale mele au iesit minunate!

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje