autor:

autor

» » Prajituri

Savarina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 oua, 5 linguri zahar pisat, 5 linguri pesmet fin, coaja rasa de la o lamiie, zeama de la ½ lamiie, frisca. Siropul: 150 g zahar, 1 pahar apa, 1 lingura rom

Dificultate: Medie Timp: 55 min

87 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma.


Se pune compozitia in forma de savarina (forma coroana) si se coace la foc potrivit.


Se scoate din forma si se insiropeaza fierbinte cu un sirop preparat din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paula , 24 octombrie 2009

    Am facut astazi reteta..a iesit foarte gustoasa! O contrazic pe Dana, secretul la savarine a fost mereu aroma si daca nu insiropezi corespunzator normal sa nu aiba gust. Ale mele au iesit minunate!

  • Fara foto

    dana , 10 august 2009

    Nu e buna reteta, nu are nici un gust si nu ai zis nimic de praf de copt.

Dificultate

Medie

Timp

55 min

87 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar pisat
  • 5 linguri pesmet fin
  • coaja rasa de la o lamiie
  • zeama de la ½ lamiie
  • frisca. Siropul: 150 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    23 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Paula

Am facut astazi reteta..a iesit foarte gustoasa! O contrazic pe Dana, secretul la savarine a fost mereu aroma si daca nu insiropezi corespunzator normal sa nu aiba gust. Ale mele au iesit minunate!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Rulada cu crema de lapte

Rulada cu crema de lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina

12 voturi    12 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Aceasta e prajitura preferata a uneia dintre surorile mele, careia i-am si pregatit-o pentru onomastica ei :) Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii