autor:

autor

» » Prajituri

Savarina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma.


Se pune compozitia in forma de savarina (forma coroana) si se coace la foc potrivit.


Se scoate din forma si se insiropeaza fierbinte cu un sirop preparat din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paula , 24 octombrie 2009

    Am facut astazi reteta..a iesit foarte gustoasa! O contrazic pe Dana, secretul la savarine a fost mereu aroma si daca nu insiropezi corespunzator normal sa nu aiba gust. Ale mele au iesit minunate!

  • Fara foto

    dana , 10 august 2009

    Nu e buna reteta, nu are nici un gust si nu ai zis nimic de praf de copt.

Dificultate

Medie

Timp

55 min

86 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar pisat
  • 5 linguri pesmet fin
  • coaja rasa de la o lamiie
  • zeama de la ½ lamiie
  • frisca. Siropul: 150 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

Paula

Am facut astazi reteta..a iesit foarte gustoasa! O contrazic pe Dana, secretul la savarine a fost mereu aroma si daca nu insiropezi corespunzator normal sa nu aiba gust. Ale mele au iesit minunate!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Aroma de Cuba

Prajitura Aroma de Cuba

Blatul : Pregatim o tava de 20x35, pe care o tapetam cu hartie, sau cu unt si faina, si preincalzim cuptorul la 180 grade. Ouale

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu prune si nuca

Prajitura cu prune si nuca

Untul topit cu zaharul,ouale si laptele se mixeaza pana se dizolva zaharul, se adauga romul si apoi faina amestecata in prealabil cu

5 voturi    1 comentariu
55 min
Prajituri