Savarina de la ea de acasa

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Savarina de la ea de acasa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250gr faina cernuta, 10 gr drojdie proaspata, 4 oua, 150gr unt, 8 gr sare(o jumatate de lingurita), 20 gr zahar
  • Pentru sirop: 1l apa, 250ml rom, 500gr zahar

Mod de preparare

1. Intr-un lighenus se pune faina si drojdia care se dizolva in putina apa calduta(eu am pus 2-3 linguri de apa).

2. Adaugati oualele si amestecati bine sa devina un aluat omogen.

3. Untul se adauga lamele subtiri: normal se lasa in aluat fara a se amesteca; eu am amestecat bine-bine si tot au iesit foarte bune si pufoase. Se lasa la crescut in loc cald acoperindu-se cu un capac, sau un prosop.

4. Dupa doua ore de dospit, aluatul se mai amesteca cu lingura o data in cazul in care nu ati amestecat untul de la inceput. Se ung formele de savarina cu unt, se presara faina, si se pune aluat in forma pana la jumatate. Se mai lasa la crescut in forme inca 1 ora.

5. Cuptorul trebuie incins la 180 de grade, iar savarinele se coc cam 20-30 minute. Culoarea devine maronie, dar nu "arsa".

6. Siropul se face punand la fiert d-impreuna apa, zaharul si romul.

7. Dupa ce-au fost scoase din cuptor, savarinele se lasa sa se raceasca la temperatura suportata de mana, astfel incat sa le puteti scoate din forme. Se taie capacele,1/4 din partea de jos a savarinei, si se insiropeaza abundent.

8. Dupa 2-3 ore, timp in care s-au insiropat si s-au racit bine-bine, capacelul se orneaza frumos cu gem de aroma preferata, iar in interiorul capacelului se orneaza cu frisca- preferabil de casa, sau cel putin sa nu fie vegetala -; mie mi-au placut mai mult cu un strat bun de gem si foarte putina frisca.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise