autor:

silviana maftei

» » Aluaturi si Foietaje

savarine

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

laptele caldut +zaharul + ouale + drojdia de bere se bat la robot,se adauga faina ,uleiul


se lasa la crescut pina se dubleaza ca volum


10 forme de savarine se ung cu ulei,se pune aluatul in forme in mod egal,se lasa la crescut


se face un sirop di apa si zahar si se fierbe, se aromeaza dupa bunul plac


se coc savarinele,se lasa la racit


se insiropeaza savarinele ,se lasa rece pt 1 ora


finisarea


se ung savarinele cu jeleul rosu,se taie capacelul cu un cutit bine ascutit,cu mina stinga se tine capacelul, cu mina dreapta se tine posul cu frisca la care se monteaza un sprit


se toarna cu posul cu sprit frisca pe fiecare savarina

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine):

    Este o präjitura care este in mintea,masa si pläcerea oricarui roman. Am probat aceasta reteta si a iesit de nota zece.Toti prieteni mei au fost pläcut impresionati de aceste savarine.Merita incercata acesta reteta si nu ve-ti regreta. Sorina

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Matei Cristi , 22 martie 2014

    mm

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Sunt foarte frumoase! A mea este de criza, dar e buna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Bine mai arata !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      arata minunat

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      Merge si cu dulceata daca nu avem jeleu.

    • Fara foto

      judecatorul , 14 octombrie 2008

      Poate imi explicati si cum putem umple 10 forme de savarine cu o compozitie ce nu depaseste cu mult 200g. Ca asa reiese din reteta asta explicata ca si cand cuvintele ar costa bani si povestitorl nu era sponsorizat.

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2008

      Nu este chiar atat de complicata reteta de savarine. Cred ca sambata am sa incerc si eu sa fac cateva savarine, ca, sincer, am poftit uitandu-ma la poza. Sa imi notez si eu detaliile retetei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

35 voturi

Ingrediente

  • aluatul
  • 0,100 ml lapte
  • 2 oua
  • o,007 g drojdie de bere
  • o,o15 g zahar
  • faina cit cere aluatul,trebuie sa fie un pic mai moale decit cel de cozonac
  • 0,o50 ml ulei
  • siropul
  • 0,250 ml apa
  • 0,250 g zahar
  • aroma de rom,vanilie ,lamaie.
  • decor
  • 0,500 frisca
  • 1 plic jeleu rosu

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de silviana maftei

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

62 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Matei Cristi

mm

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

31 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

Se topesc 50 gr de unt intr-o tigaie care sa fie rezistenta la cuptor, la foc mic. Cand e topit complet, pune peste el o lingura de

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje