Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma.
In galbenusuri se adauga grisul si faina, pe urma albusurile se incorporeaza incet.
Eu folosesc forma pentru \"cupcakes\" pe care o tapetez cu paharele de hartie de copt.
Se coc in cuptorul incins la 160 C, pana sunt rumene deasupra. (se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca)
Se scot paharelele din tava si se lasa la racit.
Se prepara un sirop din zahar si apa la fiert (eu pun un pahar de zahar la unul de apa), in care se adauga esenta de rom la sfarsit, si se lasa si el la racit.
Se bate frisca cu zahar, si se decoreza savarinele insiropate bine.
Savarine aspectuase Decupati forme diferite (la noi era Craciunul...am facut omuleti de turta dulce) din hartie si puneti copilul sa le coloreze.
Lipiti cate doua spate in spate pe scobitori si infigeti-le in frisca.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii