autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Scovergi

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
150 gr. iaurt (smitina), 2-4 oua, 1-2 linguri ulei, 150 gr. zahar tos, un praf de sare, 2- 3 linguri esenta de rom, coaja rasa de la o lamiie, , 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu, 400 - 500 gr. faina, gem sau brinza dulce sau sarata si smintina simpla sau indulcita, ulei pentru prajit, zahar pudra vanilat(pentru cele simple)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

45 voturi

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina si se lasa 20 minute sa se odihnesca la rece (sa se umfle faina si sa se vada daca este suficienta faina). Coca se intinde sub forma de foaie groasa de 1 cm.


Scovergile se fac de obicei ca niste mini-lipiute prajite in ulei si pudrate cu zahar. Pentru post, nu se folosesc oua sau lapte (iaurt, smintina), ci doar faina, apa, sare, drojdie, mirodenii si ulei.


Se pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat.


Se scot pe servetel ca sa dispara surplusul de ulei si se pudreaza cit sint calde.


Cu gem, cu brinza dulce sau sarata, cu smintina simpla sau indulcita.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Scovergi

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura

17 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Scovergi

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, drojdia se freaca intr-o canita cu zaharul si

15 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte clara reteta, fara prea multe explicatii ,imi place , am votat-o si o voi incerca! Felicitari!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Sunt o bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      Petruta Tenescu (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Mi-am adus aminte de copilarie cu reteta asta...bunica mea facea niste scovergi extraordinare, pe care le mancam cu dulceata sau branza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

45 voturi

Ingrediente

  • 150 gr. iaurt (smitina)
  • 2-4 oua
  • 1-2 linguri ulei
  • 150 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 2- 3 linguri esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 400 - 500 gr. faina
  • gem sau brinza dulce sau sarata si smintina simpla sau indulcita
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat(pentru cele simple)

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

30 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)

Foarte clara reteta, fara prea multe explicatii ,imi place , am votat-o si o voi incerca! Felicitari!

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje