autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la cuptor ......

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Scrumbiile curațate, spalate și șterse bine, se cresteaza pe ambele parți. In primul rand pentru a marunți oasele și pentru a se patrunda bine cand sta in cuptor (cu ocazia asta iși lasa și din grasimea care o au - fiind știut ca scrumbia e un pește foarte gras).


Intro tava de cuptor, punem o foaie de hartie de copt și așezam peștii.


Incingem cuptorul la 180AC, setam timpul la 30 de minute și introducem scrumbiile pentru coacere.


In timpul asta ne ocupam de garnitura!


Intro tigaie incinsa, turnam uleiul, punem untul. Cand untul s-a topit și incepe sa sfaraie, punem prazul și-l calim ușor.


Nu puneți sare in preparate, decat la sfarșit, dupa gustul fiecaruia, pentru ca branza Roquefort e deja sarata!!! E valabil și pentru salata!


Cand prazul se inmoaie, dam focul la minim, turnam smantana și avem grija sa mestecam tot timpul.


Dupa 2-3 minute, punem in compoziție și branza Roquefort.


Continuam sa amestecam pana se topește branza și face un preparat cremos.


Acum, pregatim repede salata.


Intrun vas, punem varza taiata, marul, stropim cu ulei, oțetul de mere cu miere, presaram piperul alb, amestecam ușor. Adaugam nucile și branza Roquefort. Amestecam dinnou ușurel, pentru omogenizarea aromelor.


Au trecut cele 30 de minute, peștele s-a rumenit exact cat trebuie pentru a fi scos din cuptor și servit.


Scoatem peștele cu atenție sa nu-l rupem, ca a devenit foarte fraged (și foarte gustos).


Montam farfuria cu peștele, garnitura și salata! Ornam și cu cateva feliuțe de lamaie.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Tare bine mai arata...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    O bunatate de peste cu garnitura si salata cu tot. Ma tenteaza salata, imi place varza rosie, iar combinatia de ingrediente in care ai plasat-o imi convine de minune.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011

    Scrumbia este o bunatate ! Trebuie incercata neaparat cu garnitura propusa de tine cred ca e super !

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 3 scrumbii curățate de solzi și eviscerate
  • spălate bine și șterse cu prosoape de hârtie
  • sare și piper
  • după gust
  • ulei de floarea soarelui
  • câteva picături care vor stropi peștii
  • ½ lămâie
  • feliată
  • Pentru garnitură:
  • 1 praz mic (partea verde)
  • tăiat mărunt tip solzișori
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 g de unt
  • 100 ml de smântână pentru gătit 32%
  • 50 g de brânză Roquefort (eu folosesc Paladin)
  • Pentru salată:
  • ½ de varză roșie mică
  • tocată
  • ½ de măr tăiat felii subțiri
  • 10 nuci (miezul de la)
  • ușor prăjite
  • 100 g de brânză Roquefort tăiată cubulețe
  • 2 linguri de oțet de mere cu miere
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ¼ linguriță de piper alb măcinat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Marcel Iorga

Stiuca cu sos de stafide

Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada,

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Chiftelute de stiuca cu surimi si alge marine

Știucile (căci am avut 2 știuci de cca. 500g fiecare), le-am curățat de solzi, de intestine,

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Fazan cu gutui

Fazanul eu îl fierb în Kuktă (adică vasul de fierbere sub presiune) împreuna cu morcovii, păstârnacul

2 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare bine mai arata...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Couscous cu fructe de mare

Couscous cu fructe de mare

Un wok se tapeteza cu 2 linguri de ulei de masline peste care se adauga couscousul. Se lasa la rumenit si se adauga treptat 600 ml de

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste