autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la cuptor

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.


Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii se pun cate 2 felii de lamiae,cateva rondele de ceapa, rondele de morcov si ierburile aromatice.


Se stoarce zeama de la o lamiae pe tot pestele,se mai comdimenteaza cu sare si piper dupa gust,iar restul legumelor se repartizaza in tava.


Se adauga paharul cu vin, acopera bine pestele cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 230gC pentru 35 de minute.


Se scoate tava,se inlatura folia de deasupra si se mai lasa la grill pentru maxim 5-6 minute sa se rumeneasca.


Se servesc alaturi de o garnitura din cartofi natur sau la cuptor.Eu am facut o garnitura din cartofi acordeon la cuptor.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte buna! iar am ajuns in zona, cand mai gatesti gandeste-te si la mine, arata minunt, mie imi place pestele, stiu ca tie nu.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Aromat si tare frumos decorat!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte bune, foarte frumos decorate, gustoase desigur!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte buna scrumbia ta!

    • Fara foto

      Gospodinadecriza GDC , 26 aprilie 2010

      Am mai vazut odata reteta la T.V., la o emisiune pescareasca. Si, bine ca am prins-o aici, ca nu o notasem. Imi place mult scrumbia. Ce frumos ati facut-o ! P.S. sa nu uit sa salvez reteta!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Imi place scrumbia la gratar, dar arata super bine si la cuptor. Voi incerca si asa!

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      foarte bun,si eu fac in general peste la cuptor

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      O bunatate...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Imi place mult reteta dar si produsul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 5 scrumbii
  • 1 ceapa taiata rondele
  • 2 fire usturoi proaspat
  • 1 lamaie taiata felii
  • 8 rosii cery
  • 1 morcov taiat rondele
  • cimbru proaspat
  • cateva fire de rozmarin
  • 1 pahar de vin alb
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linuri ulei de masline pentru uns tava

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

43 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! iar am ajuns in zona, cand mai gatesti gandeste-te si la mine, arata minunt, mie imi place pestele, stiu ca tie nu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste in sos de rosii cu vin

Peste in sos de rosii cu vin

Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste