autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la gratar

Autor: Parfeonov Liviu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Parfeonov Liviu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2006

Ingrediente
pentru o scumbie: sare, piper, rozmarin, lamaie(otet)

Dificultate: Medie Timp: 20 min

83 voturi

Mod de preparare

Scrumbia se curata bine de solzi, se taie burta longitudinal si se scot maruntaiele si matele. Apoi se cresteaza pestele transversal, pe o parte si pe cealalta, la intervale de jumatate de centimetru.


Se spala si se lasa la scurs 10 minute.


Se presara exterior sare si piper (moderat) iar in interior se pune o ramura de rozmarin (sau rozmarin uscat macinat) si se presara putina sare.


Se pune scrumbia apoi pe gratarul foarte incins avandu-se grija la intoarcerea ei de pe o parte pe cealalta in asa fel incat pestele sa nu ramana lipit de gratar.


Se serveste fierbinte cu lamaia stoarsa pe ambele parti ale pestelui. Unii prefera otetul in locul lamaiei zicandu-se ca gustul scrumbiei isi pastreaza astfel naturaletea.
Scrumbia se curata bine de solzi, se taie burta longitudinal si se scot maruntaiele si matele. Apoi se cresteaza pestele transversal, pe o parte si pe
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbia este un peste gras,iar la gratar este delicios si in plus este usor de preparat. In primul

4 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie cu leustean la gratar

Dupa ce s-au curatat si spalat scrumbiile, se ung cu ulei sare condimente de peste iar in interiorul

9 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Este foarte buna ,eu am gasit scrumbie sarata , pusa in lapte dulce o ora ,scursa , presata in prosop ,apoi crestata si facuta la gratar e super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    oana , 30 mai 2009

    Asta e reteta sau o problema de matematica?! Ca eu nu mai inteleg nik :))

Dificultate

Medie

Timp

20 min

83 voturi

Ingrediente

  • pentru o scumbie: sare
  • piper
  • rozmarin
  • lamaie(otet)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna ,eu am gasit scrumbie sarata , pusa in lapte dulce o ora ,scursa , presata in prosop ,apoi crestata si facuta la gratar e super !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste