autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la gratar

Autor: Parfeonov Liviu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Scrumbia se curata bine de solzi, se taie burta longitudinal si se scot maruntaiele si matele. Apoi se cresteaza pestele transversal, pe o parte si pe cealalta, la intervale de jumatate de centimetru.


Se spala si se lasa la scurs 10 minute.


Se presara exterior sare si piper (moderat) iar in interior se pune o ramura de rozmarin (sau rozmarin uscat macinat) si se presara putina sare.


Se pune scrumbia apoi pe gratarul foarte incins avandu-se grija la intoarcerea ei de pe o parte pe cealalta in asa fel incat pestele sa nu ramana lipit de gratar.


Se serveste fierbinte cu lamaia stoarsa pe ambele parti ale pestelui. Unii prefera otetul in locul lamaiei zicandu-se ca gustul scrumbiei isi pastreaza astfel naturaletea.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Este foarte buna ,eu am gasit scrumbie sarata , pusa in lapte dulce o ora ,scursa , presata in prosop ,apoi crestata si facuta la gratar e super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    oana , 30 mai 2009

    Asta e reteta sau o problema de matematica?! Ca eu nu mai inteleg nik :))

Dificultate

Medie

Timp

20 min

81 voturi

Ingrediente

  • pentru o scumbie: sare
  • piper
  • rozmarin
  • lamaie(otet)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna ,eu am gasit scrumbie sarata , pusa in lapte dulce o ora ,scursa , presata in prosop ,apoi crestata si facuta la gratar e super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste in sos de rosii cu vin

Peste in sos de rosii cu vin

Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste