autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie la gratar

Autor: Parfeonov Liviu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Parfeonov Liviu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2006

Ingrediente
pentru o scumbie: sare, piper, rozmarin, lamaie(otet)

Dificultate: Medie Timp: 20 min

82 voturi

Mod de preparare

Scrumbia se curata bine de solzi, se taie burta longitudinal si se scot maruntaiele si matele. Apoi se cresteaza pestele transversal, pe o parte si pe cealalta, la intervale de jumatate de centimetru.


Se spala si se lasa la scurs 10 minute.


Se presara exterior sare si piper (moderat) iar in interior se pune o ramura de rozmarin (sau rozmarin uscat macinat) si se presara putina sare.


Se pune scrumbia apoi pe gratarul foarte incins avandu-se grija la intoarcerea ei de pe o parte pe cealalta in asa fel incat pestele sa nu ramana lipit de gratar.


Se serveste fierbinte cu lamaia stoarsa pe ambele parti ale pestelui. Unii prefera otetul in locul lamaiei zicandu-se ca gustul scrumbiei isi pastreaza astfel naturaletea.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Este foarte buna ,eu am gasit scrumbie sarata , pusa in lapte dulce o ora ,scursa , presata in prosop ,apoi crestata si facuta la gratar e super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    oana , 30 mai 2009

    Asta e reteta sau o problema de matematica?! Ca eu nu mai inteleg nik :))

Dificultate

Medie

Timp

20 min

82 voturi

Ingrediente

  • pentru o scumbie: sare
  • piper
  • rozmarin
  • lamaie(otet)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna ,eu am gasit scrumbie sarata , pusa in lapte dulce o ora ,scursa , presata in prosop ,apoi crestata si facuta la gratar e super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Budinca de peste

Budinca de peste

Pestele (eu folosesc cod), curatat de piele si oase, se toaca marunt. Se amesteca bine cu chiflele inmuiate in lapte, stoarse si faramitate,

13 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu peste
Sufle de spanac

Sufle de spanac

Se pune untul la topit intr-o cratita si se amesteca cu 2 linguri de faina. Dezlegi cu laptele si lasi sa fiarba pana devine ca o budinca.Adaugi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu oua