autor:

Fara foto

» » Aperitive cu peste

Scrumbie marinata

Autor: Lucretia Tanase (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Scrumbia proaspata se curata de de solzi si intestine , (capul se arunca)se taie rondele de 1.5-2 cm care se tin in apa rece cca.30 minute.Intr-un castron se aseaza la fund un strat gros de sare mare cam 1 cm.deasupra se pun feliile de scrumbie peste care se pune iar sare.F.multa sare.La 3 scrumbii ( aprox.1 kg.)se pune cam 1/2 kg. de sare.


Se tine scrumbia la sare 36 ore.Dupa aceea se spala f.bine , ba chiar se lasa putin in apa rece ( 1/2 ora ).


Se scurge f. bine de apa.


Intr-o cratita se pune o cana de otet din vin si trei cani de apa , 3-4 foi de dafin si o lingura de boabe de piper negru.


Se fierbe 2-3 minute.


Se lasa la racit complet, dupa care se pune peste scrumbie in castron si se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza scrumbia in borcan fara a se apasa f.tare, deasupra se pune zeama.


Se poate manca dupa 2-3 zile.


Se poate servi cu ceapa taiata solzisori sau cu ceapa verde , sau in salata cu cartofi fierti si ceapa.

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu reteta asta ,mi-a placut ,de fapt eu consum foarte mult peste si de regula imi plac aproape toate retetele ce au ca ingredient principal peste,

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu reteta asta ,mi-a placut ,de fapt eu consum foarte mult peste si de regula imi plac aproape toate retetele ce au ca ingredient principal peste,

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    E foarte buna reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan,Tulcea , 09 mai 2010

    da e corecta reteta dar scrumbia se tine maxim 12 ore la sarat si apoi se aplica reteta prezentata.

  • Fara foto

    ileana , 29 aprilie 2010

    acum o incerc si eu am pus-o la sare pt 36 de ore

  • Fara foto

    laura , 22 aprilie 2010

    acum o incerc si eu

    • Fara foto

      braila , 22 aprilie 2010

      e super reteta am ancercat si eu

    • Fara foto

      Valy , 19 aprilie 2010

      super reteta e foarte buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      O bunatate .

    • Fara foto

      Cardon40 , 02 aprilie 2010

      Sigur că există mici deosebiri sau variante(eu, de exemplu "ţin la sare" doar 24 ore iar baiţul îl fac în proporţie de 1:2,5 ,dar ce mi-a plăcut , şi subliniez corectitudinea reţetei, că s-a specificat faptul că baiţul se pune peste scrumbie ÎN STARE RECE ! Bravo, aşa e corect .

    • Fara foto

      Valentina , 22 martie 2010

      Multumesc pentru reteta. Am sa incerc cu macrou.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

89 voturi

Ingrediente

  • scrumbie proaspata
  • sare mare ( neiodata )
  • otet
  • foi de dafin
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lucretia Tanase

Salata de vinete ( fierte)

Intr-o cratita de 4-5 l se pun cca.2 l de apa si o jumatate de lingurita cu sare Se curata vinetele

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Plachie de peste

Se prajeste pestele in putin ulei pe ambele parti( dar mai putin , nu ca pentru mancat ) se scoate

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Preparat icre crap sau stiuca

Se fierbe un cartof ,se lasa la racit.Se scot icrele din borcan sau cutie intr-un castron.Se amescteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Dan,Tulcea

da e corecta reteta dar scrumbia se tine maxim 12 ore la sarat si apoi se aplica reteta prezentata.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Tartine cu pasta de ton si lamaie

Tartine cu pasta de ton si lamaie

Se scurge bine tonul intr-o sita dupa care se toaca ceapa marunt. Untul moale se freaca cu mixerul, se adauga ceapa, tonul si zeama

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu peste
Zacusca de macrou

Zacusca de macrou

Se curata pestele daca nu este eviscerat, se taie capul si coada, inotatoarele si se spala bine fara a lasa urme de sange in interior.

0 voturi    0 comentarii
5h
Aperitive cu peste