festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Aperitive cu peste

Scrumbie marinata

Autor: Lucretia Tanase (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Scrumbia proaspata se curata de de solzi si intestine , (capul se arunca)se taie rondele de 1.5-2 cm care se tin in apa rece cca.30 minute.Intr-un castron se aseaza la fund un strat gros de sare mare cam 1 cm.deasupra se pun feliile de scrumbie peste care se pune iar sare.F.multa sare.La 3 scrumbii ( aprox.1 kg.)se pune cam 1/2 kg. de sare.


Se tine scrumbia la sare 36 ore.Dupa aceea se spala f.bine , ba chiar se lasa putin in apa rece ( 1/2 ora ).


Se scurge f. bine de apa.


Intr-o cratita se pune o cana de otet din vin si trei cani de apa , 3-4 foi de dafin si o lingura de boabe de piper negru.


Se fierbe 2-3 minute.


Se lasa la racit complet, dupa care se pune peste scrumbie in castron si se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza scrumbia in borcan fara a se apasa f.tare, deasupra se pune zeama.


Se poate manca dupa 2-3 zile.


Se poate servi cu ceapa taiata solzisori sau cu ceapa verde , sau in salata cu cartofi fierti si ceapa.

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu reteta asta ,mi-a placut ,de fapt eu consum foarte mult peste si de regula imi plac aproape toate retetele ce au ca ingredient principal peste,

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu reteta asta ,mi-a placut ,de fapt eu consum foarte mult peste si de regula imi plac aproape toate retetele ce au ca ingredient principal peste,

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    E foarte buna reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan,Tulcea , 09 mai 2010

    da e corecta reteta dar scrumbia se tine maxim 12 ore la sarat si apoi se aplica reteta prezentata.

  • Fara foto

    ileana , 29 aprilie 2010

    acum o incerc si eu am pus-o la sare pt 36 de ore

  • Fara foto

    laura , 22 aprilie 2010

    acum o incerc si eu

    • Fara foto

      braila , 22 aprilie 2010

      e super reteta am ancercat si eu

    • Fara foto

      Valy , 19 aprilie 2010

      super reteta e foarte buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      O bunatate .

    • Fara foto

      Cardon40 , 02 aprilie 2010

      Sigur că există mici deosebiri sau variante(eu, de exemplu "ţin la sare" doar 24 ore iar baiţul îl fac în proporţie de 1:2,5 ,dar ce mi-a plăcut , şi subliniez corectitudinea reţetei, că s-a specificat faptul că baiţul se pune peste scrumbie ÎN STARE RECE ! Bravo, aşa e corect .

    • Fara foto

      Valentina , 22 martie 2010

      Multumesc pentru reteta. Am sa incerc cu macrou.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

89 voturi

Ingrediente

  • scrumbie proaspata
  • sare mare ( neiodata )
  • otet
  • foi de dafin
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lucretia Tanase

Salata de vinete ( fierte)

Intr-o cratita de 4-5 l se pun cca.2 l de apa si o jumatate de lingurita cu sare Se curata vinetele

7 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu legume

Plachie de peste

Se prajeste pestele in putin ulei pe ambele parti( dar mai putin , nu ca pentru mancat ) se scoate

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Preparat icre crap sau stiuca

Se fierbe un cartof ,se lasa la racit.Se scot icrele din borcan sau cutie intr-un castron.Se amescteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Dan,Tulcea

da e corecta reteta dar scrumbia se tine maxim 12 ore la sarat si apoi se aplica reteta prezentata.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Salata de ton cu amestec mexican de legume si maioneza de telina

Salata de ton cu amestec mexican de legume si maioneza de telina

Mai intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam legumele congelate si le lasam 10 minute sa

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu peste
Calamari a la romana

Calamari a la romana

Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze. Pregatim aluatul : -ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu peste