autor:

Carp Elena Loredana

» » Aperitive cu carne

Shaorma

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il portionati si il intindeti cat mai subtire si le coaceti imediat - mie din aceasta cantitate mi-au iesit 12 lipii.


Pieptul facut la gratar se taie cubulete, varza se toaca fasii subtiri castravetii se taie julien la fel si gogosarii, fiecare se pun in vase separate. Sosul se prepara din ingredientele de mai sus. Pe lipie se pun din fiecare din ingredientele de mai sus se impacheteaza si se serveste

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Si eu folosesc lipii cumparate...nu stiu cat este de sanatos,dar recunosc ca astea prefer sa le cumpar!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

    Eu cumpar lipie libaneza din comert,nu le mai prepar.

  • Fara foto

    Simos (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Neaparat voi face incerca sa fac si eu shaorma. Pare atat de usor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2009

      Mi s-a facut pofta.Eu adaug scortisoara,nucsoara si o prepar si cu carne de vitel..

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 iunie 2008

      shaorma mai are un ingredient,scortisoara,i-i da o nota exotica

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • lipiile:
  • 700g faina,
  • drojdie proaspata cat o jumatate de nuca
  • lapte cat sa iasa un aluat elastic,
  • sare
  • o cescuta de ulei
  • umplutura (cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):
  • piept de pui la gratar
  • varza proaspata
  • cartofi prajiti
  • castraveti proaspeti (sau murati)
  • un gogosar proaspat
  • Sosul:
  • 300g smantana
  • 100g maioneza
  • 3 catei de usturoi (pisati)
  • piper alb macinat
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Carp Elena Loredana

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

185 voturi    29 comentarii
1h
Prajituri

Prajitura Vieneza

Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit

122 voturi    33 comentarii
1h 30 min
Prajituri

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Si eu folosesc lipii cumparate...nu stiu cat este de sanatos,dar recunosc ca astea prefer sa le cumpar!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval

Ardeiul kapia il coacem, il lasam sa se racoreasca, apoi il decojim, il taiem pe o parte, scoatem cotorul si semintele. Pieptul de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete mici si o adaugam peste ceapa.

3 voturi    5 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje