autor:

www.divainbucatarie.ro

» » Cafele si ceaiuri

Sirop de menta

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spalam frunzele de menta foarte bine. Le punem impreuna cu apa si zaharul sa fiarba, pentru 10 minute, la foc potrivit. Strecuram siropul si il inchidem ermetic in sticle. Putem sa il pastram timp de o luna, dar la frigider cred ca il putem pastra pentru mai mult timp.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Manea Ecaterina , 11 iunie 2014

    eu deja l-am facut este super cu sifon si lamaie ,super super

  • Fara foto

    Camelia Radu , 10 iunie 2014

    Maria Muntean , pai suntem aproape,eu sunt la SIMERIA VECHE (PISKI)

  • Fara foto

    Maria Muntean , 10 iunie 2014

    Camelia Radu si la noi ploua,o ploaie curata,adevarata mana cereasca!

    • Fara foto

      Camelia Radu , 10 iunie 2014

      acum a plecat sotul in gradina dupa menta, il fac ca tine, mersi, aici ploua cu galeata, :v

    • Fara foto

      Crina Parau Kavouras , 10 iunie 2014

      Am sa-l incerc si eu, cu siguranta!!

    • Fara foto

      Maria Muntean , 09 iunie 2014

      Eu am fiert menta doar cu apa si felii de lamaie,cam un sfert de ora,apoi le-am lasat pana a doua zi,cand am pregatit un sirop din zahar cu putina apa,au fiert impreuna cam 1o minute la foc mare,apoi acest sirop l-am amestecat cu apa strecurata de pe menta si impreuna au fiert pana a scazut aproape la jumatate.A rezultat un deliciu!L-am pus fierbinte in sticle si apoi l-am sterilizat.

    • Fara foto

      Clara-Maria Cringus , 09 iunie 2014

      Am sa-l fac si eu!Multumesc pentru reteta!

    • Fara foto

      Mariana Nagy , 09 iunie 2014

      Cred ca il fac si eu!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2012

      Sa stii ca si mie mi s-a intamplat odata chestia acesta, cu alt sirop, repetand o reteta pe care o facusem anterior - cred ca de vina a fost tipul de zahar, asa cum se intampla mai nou si cu diferite branduri de sare, fiecare cu contratia lui!

    • Fara foto

      ANDREEA (Maestru bucatar) , 22 septembrie 2012

      Am incercat sa-l fierb 10min. si nu s-a legat precum un sirop. Eu l-am fiert mai mult. In schimb a iesit bun: racoritor si dulceag. L-am folosit la o inghetata ;)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Ce gustos, aromat, racoritor!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Va multumesc pentru aprecieri! Voi incerca si reteta ta Manuela!

    • Fara foto

      manuela (Bucatar) , 01 iulie 2011

      Eu fac de mult timp un sirop de menta care se pastreaza foarte bine peste iarna. e simpla reteta si v-o spun: 500 gr menta tulpini si frunze, eu le tai bucati de 5-6 cm, se fierb in 2 l de apa, 10 min de cand dau in clocot. Se acopera vasul si se lasa pana a doua zi cand se strecoara si se socoteste pentru fiecare l de zeama 1 si1/2 kg de zahar, dar merge si 1 si un sfert si zeama de la o lamaie. se fierbe din nou 10 min de cand incepe sa clocoteasca si se pune fierbinte in sticle, daca sunt de sticla pe o tava de metal, daca sunt de plastic intr-o galeata cu apa rece. Stau foarte bine peste iarna si e foarte racoritor. Sa il savutrati cu placere!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      racoreste, relaxeaza, este tonic al sistemului nervos...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Eu il fierb mai mult, sa iasa mai gros si tine foarte mult timp.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Foarte simplu de facut, cred ca este divin, cum spune Licuta Marin, ar fi interesant sa aflam si calitatile lui ca medicament ?, nu ?

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Am facut si eu...Este divin! L-am folosit la inghetata...Pupici!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

13 voturi

Ingrediente

  • 700 ml apa
  • 500 g zahar
  • 4 maini frunze de menta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de www.divainbucatarie.ro

Briose din paste cu sunca si rosii

Pregatim ingredientele astfel incat sa le avem la indemana si sa terminam repede briosele. Punem

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza

Supa de pui cu fidea scurta

Punem puiul la fiert in 2 litri de apa nesarata (cat sa fie acoperit de apa) si il lasam sa fiarba

5 voturi    1 comentariu
1h
Supe de carne

Mere coapte in foietaj

In primul rand punem stafidele intr-un bol si le stropim cu rom. Pornim cuptorul la 200°C. Dezghetam

11 voturi    5 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Manea Ecaterina

eu deja l-am facut este super cu sifon si lamaie ,super super

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Cafele si ceaiuri
Limonadă cu grepfruit si lămâie

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit, apoi se taie lămâia în

16 voturi    5 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri
Cafea mojito

Cafea mojito

Cele 2 limete se spala si se taie bucati. Dupa care se pun intr-un pahar mai mare, unde intra blenderul sau in paharul de la blender.

2 voturi    0 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri