festivalul blogurilor gustoase

autor:

Andrei Bordianu

» » Spume si creme dulci

Sirop de mure

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 07 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1) Se face un caramel cu zahar, apa si zeama de lamaie la foc incet.


2) Cand incepe sa fiarba bine, se adauga murele sfarmate cu o furculita si se lasa sa fiarba 3 min.


3) Se trece printr-o sita si se raceste imediat.


Se foloseste pentru a compania budinci, torturi, laptele prajit... etc

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. mure
  • 1,5 dl apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 400 gr. zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Andrei Bordianu

Rosii provencale

1) Se taie rosiile in jumatate, separat se face un amestec de pesmet, usturoi, patrunjel si ulei,

6 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu legume

Porc a la coca-cola

Intr-o oala se pune carnea taiata in cubulete, capatana de usturoi zdrobita, ardeiul gras taiat in

1 vot    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Salata de sfecla rosie si mar

Se curata sfecla rosie si se taie cubulete Se adauga merele curatate si taiate felii subtiri Morcovul

14 voturi    11 comentarii
15 min
Salate de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Am batut galbenusurile cu mixerul si treptat am pus zaharul in acest timp mixand pana cand compozitia devine tare. Dupa ce am spalat

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce

2 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse