autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

sirop de visine

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
2 kg visine, 1 l apa, 1 lingura sare de lamaie, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Se curata visinele de samburi, se spala si se pun intr-un borcan mai mare. Peste ele se toarna apa si sarea de lamaie. Astupi bine borcanul si le lasi 3 zile la rece.


Dupa 3 zile, se strecoara zeama si se paseaza visinele foarte bine intr-un tifon. La fiecare litru de zeama obtinuta, pui 1 si 1/2 kg zahar.


Se pune siropul sa fiarba 30 de minute, la foc mic, apoi se pune fierbinte in sticle. Poti pastra sticlele capsate la loc racoros.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2008

    Am facut si eu aceasta reteta si a iesit foarte bine. Servit cu apa minerala intrece orice suc din comert.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 2 kg visine
  • 1 l apa
  • 1 lingura sare de lamaie
  • zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de antoanela

Prajitura lapte de pasare

Migdalele se oparesc , se curata de coaja si se toaca. Batonul de vanilie se toarna marunt si se

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Friptura de vita marinata

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se amesteca intr-un

3 voturi    3 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Salata de ciuperci

Se curata ciupercile, se spala bine si se toaca marunt.Se adauga sosul Knorr Salad Dressing Cu Ardei

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate
Fara foto

Mihaela76 (Chef de cuisine)

Am facut si eu aceasta reteta si a iesit foarte bine. Servit cu apa minerala intrece orice suc din comert.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati Pikant fix -iute

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia. Curatam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Gogonele asortate

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi