autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

sirop de visine

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
2 kg visine, 1 l apa, 1 lingura sare de lamaie, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Se curata visinele de samburi, se spala si se pun intr-un borcan mai mare. Peste ele se toarna apa si sarea de lamaie. Astupi bine borcanul si le lasi 3 zile la rece.


Dupa 3 zile, se strecoara zeama si se paseaza visinele foarte bine intr-un tifon. La fiecare litru de zeama obtinuta, pui 1 si 1/2 kg zahar.


Se pune siropul sa fiarba 30 de minute, la foc mic, apoi se pune fierbinte in sticle. Poti pastra sticlele capsate la loc racoros.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2008

    Am facut si eu aceasta reteta si a iesit foarte bine. Servit cu apa minerala intrece orice suc din comert.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 2 kg visine
  • 1 l apa
  • 1 lingura sare de lamaie
  • zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de antoanela

Prajitura lapte de pasare

Migdalele se oparesc , se curata de coaja si se toaca. Batonul de vanilie se toarna marunt si se

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Friptura de vita marinata

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se amesteca intr-un

3 voturi    3 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Salata de ciuperci

Se curata ciupercile, se spala bine si se toaca marunt.Se adauga sosul Knorr Salad Dressing Cu Ardei

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate
Fara foto

Mihaela76 (Chef de cuisine)

Am facut si eu aceasta reteta si a iesit foarte bine. Servit cu apa minerala intrece orice suc din comert.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi