autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

SIROP DIN FLORI DE PAPADIE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
250g.flori de papadie,, 750ml.apa,, 1kg.zahar,, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

1.


Se taie lamaia in felii, se fierbe impreuna cu florile de papadie timp de 20 de minute, la foc mic, apoi se strecoara si se storc atat florile, cat si lamaia.


Se adauga zaharul la zeama fierbinte si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute.


2.


Se toarna in borcane de marmelada si se inchide cu capac. Pastrat intr-un loc racoros, "siropul" tine pana la un an. Din acest sirop, care are consistenta mierii, se pot prepara bauturi delicioase si deserturi excelente.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 250g.flori de papadie,
  • 750ml.apa,
  • 1kg.zahar,
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Tortul Indragostitilor

(Se prepara 2 blaturi a cate 6 oua fiecare ) 1. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat zaharul. 2.Se

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Torturi

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi