autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

SIROP DIN FLORI DE PAPADIE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
250g.flori de papadie,, 750ml.apa,, 1kg.zahar,, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

1.


Se taie lamaia in felii, se fierbe impreuna cu florile de papadie timp de 20 de minute, la foc mic, apoi se strecoara si se storc atat florile, cat si lamaia.


Se adauga zaharul la zeama fierbinte si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute.


2.


Se toarna in borcane de marmelada si se inchide cu capac. Pastrat intr-un loc racoros, "siropul" tine pana la un an. Din acest sirop, care are consistenta mierii, se pot prepara bauturi delicioase si deserturi excelente.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Suc de rosii pentru iarna

Este greu de aproximat cantitatea de rosii, pentru ca aceasta difera de tipul de rosii pe care-l

111 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Salata de gogonele(pentru iarna)

Feliem gogonelele si ardeiul iute. Ceapa o taiem solzisor iar usturoiul il tocam marunt. Tocam si

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 250g.flori de papadie,
  • 750ml.apa,
  • 1kg.zahar,
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Budinca de gris

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja

11 voturi    1 comentariu
50 min
Budinci

Melci cu branza

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi