autor:

Fara foto

» » Sucuri si compoturi de fructe

sirop din muguri de brad

Autor: valentina niculcea (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mugurii de brad se culeg primavara, cand sunt cruzi.


Se culeg,se spala cu apa rece, pentru a se indeparta praful si impuritatile, apoi se pun la fiert in apa cat sa-i acopere pana dau in clocot si se mai lasa apoi inca 30 minute.


Se tin in apa in care au fiert pana a doua zi pentru a-si lasa tot taninul.Apoi,se masoara cantitatea de apa si pentru fiecare litru de lichid, se adauga un kg zahar si o lingurita de zeama de lamaie. pune la fiert siropul si se fierbe pana incepe sa lege.


Se pune siropul cald in sticle (de Prigat)care se sterilizeaza mai intai(fara capace, se tin cateva minute la cuptorul incins).Dupa ce lichidul a fost turnat in sticle, se baga la cuptor pentru 5 minute, la foc potirvit, intr-o tava.


Dupa ce s-au scos, se infasoara cu o patura si se lasa sa se raceasca treptat, pana a doua zi.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pensiunea Ciobanelu , 30 mai 2014

    as dori o reteta de preparare la rece multumesc

  • Fara foto

    Elena Odagiu , 26 aprilie 2014

    Am cules muguri si nu-mi aduceam aminte cum ii faceam,ani in urma ,multumesc , si va urez sanatate,a esit un sirop......tare bun !

  • Fara foto

    Ileana Avram , 20 mai 2013

    Minunat și nu este greu de făcut.Multă sănătate persoanei care a dat rețeta și la fe de multă sănătate celor. care vor consuma acest sirop!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      raluca , 24 mai 2010

      fetita mea de 3 ani are tusa alirgica .am auzit ca este foarte bun .

    • Fara foto

      vasile p. , 15 iunie 2009

      Siropul facut prin fermentare cu zahar e bun in tratarea tusei, cresterea imunitatii, tot ce tine de caile respiratorii... Atentie ca in timpul macerarii sa nu fie acoperit complet borcanul exista riscul spargerii din cauza presiunii. Bafta.

    • Fara foto

      Bianca , 07 iunie 2009

      Siropul e mai bun nefiert. Se pune cate un strat de muguri, apoi un strat de zahar in borcane mari...si se lasa de preferenita la soare pana se lasa sirop (aprox 6 saptamani). Apoi se stoarce siropul si se depoziteaza in sticle.E bun la tuse. Prin fierbere isi pierde din putere, pierde vitamine si tot ce mai contine, e mai natural nefiert...dar in fine, fiecare cu reteta lui :* V-am pupat!

    • Fara foto

      LYANA , 15 mai 2009

      Am preparat si eu reteta dar sincer la ce este bun?gustul imi place dar la ce "leac"serveste? 15mai2009

    • Fara foto

      dan , 24 iulie 2008

      \"Se pune intr-un borcan mare un strat de muguri un strat de zahar si se lasa la macerat. Borcanele sunt legate la gura si expuse la soare.\" Cat sa le las si cand pot sa iau siropul de pe muguri?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

255 voturi

Ingrediente

  • Cateva pungulite de muguri,zeama de la o lamaie,zahar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pensiunea Ciobanelu

as dori o reteta de preparare la rece multumesc

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu visine

Limonada cu visine

Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta

1 vot    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o)

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi