festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Sucuri si compoturi de fructe

sirop din muguri de brad

Autor: valentina niculcea (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mugurii de brad se culeg primavara, cand sunt cruzi.


Se culeg,se spala cu apa rece, pentru a se indeparta praful si impuritatile, apoi se pun la fiert in apa cat sa-i acopere pana dau in clocot si se mai lasa apoi inca 30 minute.


Se tin in apa in care au fiert pana a doua zi pentru a-si lasa tot taninul.Apoi,se masoara cantitatea de apa si pentru fiecare litru de lichid, se adauga un kg zahar si o lingurita de zeama de lamaie. pune la fiert siropul si se fierbe pana incepe sa lege.


Se pune siropul cald in sticle (de Prigat)care se sterilizeaza mai intai(fara capace, se tin cateva minute la cuptorul incins).Dupa ce lichidul a fost turnat in sticle, se baga la cuptor pentru 5 minute, la foc potirvit, intr-o tava.


Dupa ce s-au scos, se infasoara cu o patura si se lasa sa se raceasca treptat, pana a doua zi.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana Avram , 20 mai 2013

    Minunat și nu este greu de făcut.Multă sănătate persoanei care a dat rețeta și la fe de multă sănătate celor. care vor consuma acest sirop!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    raluca , 24 mai 2010

    fetita mea de 3 ani are tusa alirgica .am auzit ca este foarte bun .

    • Fara foto

      vasile p. , 15 iunie 2009

      Siropul facut prin fermentare cu zahar e bun in tratarea tusei, cresterea imunitatii, tot ce tine de caile respiratorii... Atentie ca in timpul macerarii sa nu fie acoperit complet borcanul exista riscul spargerii din cauza presiunii. Bafta.

    • Fara foto

      Bianca , 07 iunie 2009

      Siropul e mai bun nefiert. Se pune cate un strat de muguri, apoi un strat de zahar in borcane mari...si se lasa de preferenita la soare pana se lasa sirop (aprox 6 saptamani). Apoi se stoarce siropul si se depoziteaza in sticle.E bun la tuse. Prin fierbere isi pierde din putere, pierde vitamine si tot ce mai contine, e mai natural nefiert...dar in fine, fiecare cu reteta lui :* V-am pupat!

    • Fara foto

      LYANA , 15 mai 2009

      Am preparat si eu reteta dar sincer la ce este bun?gustul imi place dar la ce "leac"serveste? 15mai2009

    • Fara foto

      dan , 24 iulie 2008

      \"Se pune intr-un borcan mare un strat de muguri un strat de zahar si se lasa la macerat. Borcanele sunt legate la gura si expuse la soare.\" Cat sa le las si cand pot sa iau siropul de pe muguri?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

255 voturi

Ingrediente

  • Cateva pungulite de muguri,zeama de la o lamaie,zahar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ileana Avram

Minunat și nu este greu de făcut.Multă sănătate persoanei care a dat rețeta și la fe de multă sănătate celor. care vor consuma acest sirop!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
MUST si VIN obtinut in bucatarioara de la bloc

MUST si VIN obtinut in bucatarioara de la bloc

Am folosit 6 kg de struguri proaspeti cu boabe sanatoase si bine coapte.Mai întâi se desprind boabele de pe ciorchine pentru a le

0 voturi    4 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Smoothie de mure, nectarine si struguri

Smoothie de mure, nectarine si struguri

1.Se spala fructele si se curata daca este cazul. 2.Murele se pun in blender, se adauga necatrinele taiate cuburi si boabele de struguri. 3.Mixăm

5 voturi    5 comentarii
5 min
Sucuri si compoturi de fructe