autor:

joly-gina

» » Aperitive

slanina fiarta

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
slanina, usturoi 2 capatani, boia, piper boabe ,foi de dafin, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Slanina se sareaza din abundenta si lasam sa stea asa cateva ore bune .


Eu de obicei o las de la o zi la alta.


Se scutura de sare si se pune la fiert in apa fierbinte la care adaugam :


piper boabe,foaie de dafin, usturoi 1 capatana si se lasa la fiert la foc mic.


Incercam cu furculita si cand aceasta patrunde usor slanina este fiarta. Gustam daca slanina este destul de sarata ,daca nu mai adaugam sare in apa.


Dupa ce ne asiguram ca este fiarta luam oala de pe foc si lasam pana se raceste.


Se scoate slanina se lasa la zvantat se freaca cu usturoi pisat si se presara din abundenta cu boia.


Se pastreaza la rece in frigider sau congelator daca avem prea multa .


dar inainet sa o punem la frigider o punem la uscat vre-o 7 zile daca e frig


si mai pute-ti sa o pune-ti si la afumat daca aveti unde


este foarte buna!!!
Retete
Alte retete din Aperitive

Scallion Pancakes

Punem faina si sarea intr-un bol. Adaugam apa fierbinte. Framantam pana obtinem un aluat ferm pe

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chifetelute din dovlecei la cuptor

Dovleceii se dau prin razatoare si se pun la scurs. Peste ei se pune telemeaua sfarmata cu furculita,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • raluka

    raluka (Chef de cuisine):

    am pregatit si eu de craciun si a iesit.....mmm delicioasa.Imi place reteta ta!!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Balıkcıyan Toros , 02 decembrie 2014

    alt ceve nu mai mincati deccit slanina

  • Fara foto

    Gigi Brezoica , 21 decembrie 2013

    este o slanina buna fara elemente cancerigene (fumul)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Asa fac si eu, neaparat cu dafin si piper.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Buna,buna...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      CE POFTA MI S-A FACUT. CU MUSTAR AR MERGEEE

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • slanina
  • usturoi 2 capatani
  • boia
  • piper boabe ,foi de dafin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina

Raffaello pentru copii

se pune laptele la fiert cu zaharul si cand a inceput sa fiarba bunem grisul in ploaie ,cand s-a

41 voturi    25 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Pasca cu branza dulce si stafide

350g faina 3 albusuri spuma o jumatate cana de zahar pudra 8 linguri de ulei de framantat la final 1

24 voturi    5 comentarii
1h
Retete de Pasti

Frigarui cu ficatei si inimi de curcan

se spala ficateii, inimile se taie cubulete, ardeiul se curata si se taie si el patratele. Daca

27 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Asa fac si eu, neaparat cu dafin si piper.

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Ou cu muschi tiganesc in chifla

Ou cu muschi tiganesc in chifla

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se taie un capac la chifla si se scobeste de miez, se pun feliile de muschi tiganesc

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Sandvisuri cu omleta si bacon

Sandvisuri cu omleta si bacon

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat se adauga apa calduta, circa 250 g de faina si o lingurita de

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu oua