autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Somon cu ciuperci

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
1 kg somon file proaspat, sare mare, zeama unei lamai, 3 linguri ulei de masline, maioneza, 500 g ciuperci, o ceapa, 50 g unt, 1-2 catei de ustuoi, condimente dupa placere, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de sare, se acopera cu un strat de ciuperci si se da la cuptorul in prealabil incins pentru 20 minute.


Se acopera pestele cu un strat de maioneza si se mai da la cuptor pentru 10 minute.


Se poate servi si fara maioneza, dar se poate adauga maioneza si la serrvire ca sos.In post folosesc maioneza de post.


Se serveste cu garnitura de ciuperci preparate astfel:


se caleste ceapa in untul incis, se adauga ciupercile, o cescuta de apa si se lasa sa fiarba. Adaugam usturoiul,sare piper si patrunjel.


Se serveste alaturi de feliile de peste.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Penne cu somon si ciuperci

Cuvantul paste imi da mereu inspiratie in gasirea celor mai interesante combinatii de gusturi. Astazi

1 vot    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Imi place...chiar mi s-a facut foame.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Dupa cum este prezentat cred ca este o bunatate...

    • mariana

      mariana (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Felicitari!!!! arata foarte gustos si sunt precisa ca e si delicioasa...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Cred ca e foarte bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Nu toata lumea suporta usturoiul. Folosesc maioneza de post (numai in zilele de post) In alte situatii servesc acest peste cu sos alb.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      La ce folosesti maioneza?..eu o asociez numai cu salate..sau poate e buna si cu peste..sincer nu am incercat..oricum eu as inlocui maioneza cu un sos de usturoi:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 kg somon file proaspat
  • sare mare
  • zeama unei lamai
  • 3 linguri ulei de masline
  • maioneza
  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 1-2 catei de ustuoi
  • condimente dupa placere
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Rulouri de salau cu legume la cuptor

Rulouri de salau cu legume la cuptor

1.Se spala pestele apoi se sareaza si condimenteaza,se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa o ora la marinat. 2.Rosiile se oparesc

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic,se sareaza si se aromatizeaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste