autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos alb

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie.


Se incorporeaza faina, amestecand cu o lingura de lemn.


Se pune apa putin cate putin, continuand amestecarea.


Se sareaza si se pipereaza.


Se trage tigaia de pe foc si se adauga galbenusul, care se incorporeaza rapid in sos.


Se serveste cu orice preparat din orez facut cu andive, anghinare, conopida, peste rasol etc.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Un gălbenuş
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • un pahar apă
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri
Unt cu usturoi si marar

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem

3 voturi    8 comentarii
15 min
Sosuri