autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos alb

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Un gălbenuş, 50 g unt, 50 g făină, un pahar apă, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie.


Se incorporeaza faina, amestecand cu o lingura de lemn.


Se pune apa putin cate putin, continuand amestecarea.


Se sareaza si se pipereaza.


Se trage tigaia de pe foc si se adauga galbenusul, care se incorporeaza rapid in sos.


Se serveste cu orice preparat din orez facut cu andive, anghinare, conopida, peste rasol etc.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Un gălbenuş
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • un pahar apă
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri
Muschiulet de porc in sos de soia

Muschiulet de porc in sos de soia

-Se curăță, se spală carnea și se porționează în bucăți aproximativ egale de 4-5 cm, sau după preferință. Cu cât

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne