autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos de gutui

Autor: mariana sanislau (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie gutuile in felii si se prajesc in ulei pina se rumenesc. 2 linguri de zahar se gratineaza pana devin maronii si se sting cu 300 gr de apa, se lasa pina se dizolva zaharul la foc foarte mic. Gutuile rumenite se scot in uleiul ramas, se pune faina, se caleste un pic si se stinge cu zeama de zahar ars.


Se adauga sare (vegeta) si piper, se fierbe 2-3 minute pina capata consistenta dorita, se serveste cu pui prajit si pireu de cartofi.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Botezatu , 25 noiembrie 2013

    este reteta pe care o cautam,adica cea adevarata din punctual meu de vedere.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 gutui
  • 2 linguri de zahar
  • sare piper
  • 1 lingura de faina
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

Viorica Botezatu

este reteta pe care o cautam,adica cea adevarata din punctual meu de vedere.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pasta pesto

Pasta pesto

Se desprind frunzele de busuioc de pe vrej si se spala bine.  Punem frunzele in robotul de bucatarie sau in blender si adaugam

1 vot    1 comentariu
45 min
Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri