autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos de gutui

Autor: mariana sanislau (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana sanislau (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2008

Ingrediente
2 gutui, 2 linguri de zahar, sare piper, 1 lingura de faina, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Se taie gutuile in felii si se prajesc in ulei pina se rumenesc. 2 linguri de zahar se gratineaza pana devin maronii si se sting cu 300 gr de apa, se lasa pina se dizolva zaharul la foc foarte mic. Gutuile rumenite se scot in uleiul ramas, se pune faina, se caleste un pic si se stinge cu zeama de zahar ars.


Se adauga sare (vegeta) si piper, se fierbe 2-3 minute pina capata consistenta dorita, se serveste cu pui prajit si pireu de cartofi.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Botezatu , 25 noiembrie 2013

    este reteta pe care o cautam,adica cea adevarata din punctual meu de vedere.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 gutui
  • 2 linguri de zahar
  • sare piper
  • 1 lingura de faina
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de spanac

Sos de spanac

Spanacul se spala si se opareste in apa clocotita,iar apoi se pune intr-o strecuratoare. Cand s-a mai racit, fie il tocati la mana,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri