festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos de gutui

Autor: mariana sanislau (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie gutuile in felii si se prajesc in ulei pina se rumenesc. 2 linguri de zahar se gratineaza pana devin maronii si se sting cu 300 gr de apa, se lasa pina se dizolva zaharul la foc foarte mic. Gutuile rumenite se scot in uleiul ramas, se pune faina, se caleste un pic si se stinge cu zeama de zahar ars.


Se adauga sare (vegeta) si piper, se fierbe 2-3 minute pina capata consistenta dorita, se serveste cu pui prajit si pireu de cartofi.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Botezatu , 25 noiembrie 2013

    este reteta pe care o cautam,adica cea adevarata din punctual meu de vedere.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 gutui
  • 2 linguri de zahar
  • sare piper
  • 1 lingura de faina
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

Viorica Botezatu

este reteta pe care o cautam,adica cea adevarata din punctual meu de vedere.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pesto de leurda

Pesto de leurda

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la macinat, de aceea robotul s-ar putea

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire! In vasul de la mixerul vertical puneti uleiul, laptele, mustarul, zeama de lamaie

0 voturi    0 comentarii
5 min
Retete de post