festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Sosuri

Sos de hrean

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prepara un sos alb care se stinge cu apa, zeama de carne sau lapte. fierbe bine, se adauga hrean ras si inabusit in unt sau in margarina. Dupa ce a mai fiert putin, se adauga smintina si se mai da citeva clocote.


Se da la o parte. Dupa gustul fiecaruia se mai poate adauga la urma putin otet clocotit cu sare si zahar.


Se serveste pe linga rasol de carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    elena , 29 noiembrie 2009

    cred ca este ceva deosebit ' rafinat . promit ca dupa terminarea postului o sal fac si eu in caz ca voi afla si ce inseamna sos alb pa pa ......................

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

74 voturi

Ingrediente

  • 1 radacina hrean
  • ½ pahar smintina
  • 1 lingura unt
  • otet
  • sare
  • 1 lingura faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Salsa de rosii

Salsa are avantajul de a fi considerata salata dar si sos deopotriva. O intalnim cel mai des langa

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Salate diverse

Iaurt la Philips Multicooker

Nici nu stiti cat de mult ne-am bucurat cand am aflat ca noul Philips Multicooker are un program

4 voturi    13 comentarii
nespecificat
Sosuri

Sos de iaurt cu mustar

Se bate iaurtul cu sarea si piperul. Se adauga mustarul cu boabe si hreanul.Se serveste in orice

4 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri
Fara foto

elena

cred ca este ceva deosebit ' rafinat . promit ca dupa terminarea postului o sal fac si eu in caz ca voi afla si ce inseamna sos alb pa pa ......................

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pesto de leurda

Pesto de leurda

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la macinat, de aceea robotul s-ar putea

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire! In vasul de la mixerul vertical puneti uleiul, laptele, mustarul, zeama de lamaie

0 voturi    0 comentarii
5 min
Retete de post