autor:

Lia Maria

» » Sosuri

Sos de marar

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’ cu atentie sa nu se arda, apoi stingem cu laptele. Amestecam incontinuu sa nu se faca cocolose, adaugam mararul sis area. Daca sosul este prea gros, mai subtiem cu putin lapte. Dupa 10’ sosul este gata.


Se serveste cu cartofi si carne fiarta.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    Este un sos simplu de facut si extraordinar de bun. Iar mararul este una din comorile gradinilor noastre.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Buna idee ce sa faci cu resturile de cartofi. Felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Si mie imi place sosul alb cu marar...este delicios si merge atat la preparate din legume cat si la cele din carne si peste...

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    cred ca-i o bunatate!o sa-l fac sigur!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Usor,rapid si delicios!Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      M-ai derutat cu reteta ta! Pai cu carnita de cocos si cartofiori e super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Foarte fin si prezentare eleganta.Felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ador sosul de mãrar cu cartofi noi!!!Al tãu este o bunãtate!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte bun si aromat.

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      wow..imi lasa gura apa....sosul asta e preferatul meu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte gustos, rapid si aspectuos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte gustos sosul dumneavoastra...si se potriveste la o multime de preparate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Miezul de la cartofii umpluti
  • iam pus la steamer pentru 20’ si iam servit cu sos de marar si carne fiarta de cocos.
  • 1 legatura marar verde
  • 1 lingura de faina
  • 1lingura ulei
  • 250g lapte
  • Sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Lichior de nuci verzi

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem

1 vot    4 comentarii
24h
Cocteiluri si lichioruri

Pene cu pasta de leurda si ou fiert

Punem oul la fiert pentru 8’ (daca-l vreti tare, asa cum am procedat eu), apoi il transferam intr-un

0 voturi    0 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Buna idee ce sa faci cu resturile de cartofi. Felicitari.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Salata Tzatziki

Salata Tzatziki

Se spala bine castravetele, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se va stoarce bine de apa pe care o contine si o puneti

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Pasta pesto

Pasta pesto

Se desprind frunzele de busuioc de pe vrej si se spala bine.  Punem frunzele in robotul de bucatarie sau in blender si adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Sosuri