autor:

Lia Maria

» » Sosuri

Sos de marar

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
Miezul de la cartofii umpluti, iam pus la steamer pentru 20’ si iam servit cu sos de marar si carne fiarta de cocos., , 1 legatura marar verde, 1 lingura de faina, 1lingura ulei, 250g lapte, Sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’ cu atentie sa nu se arda, apoi stingem cu laptele. Amestecam incontinuu sa nu se faca cocolose, adaugam mararul sis area. Daca sosul este prea gros, mai subtiem cu putin lapte. Dupa 10’ sosul este gata.


Se serveste cu cartofi si carne fiarta.
Retete
Alte retete din Sosuri

Pui rasol cu legume si sos de marar

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece

12 voturi    9 comentarii
1h
Sosuri

Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Sa nu credeti cumva ,ca aceste galuste, se pot manca doar dulci,cu prune sau mai stiu eu cu ce gem... Pot

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Sosuri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    Este un sos simplu de facut si extraordinar de bun. Iar mararul este una din comorile gradinilor noastre.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Buna idee ce sa faci cu resturile de cartofi. Felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Si mie imi place sosul alb cu marar...este delicios si merge atat la preparate din legume cat si la cele din carne si peste...

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    cred ca-i o bunatate!o sa-l fac sigur!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Usor,rapid si delicios!Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      M-ai derutat cu reteta ta! Pai cu carnita de cocos si cartofiori e super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Foarte fin si prezentare eleganta.Felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ador sosul de mãrar cu cartofi noi!!!Al tãu este o bunãtate!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte bun si aromat.

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      wow..imi lasa gura apa....sosul asta e preferatul meu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte gustos, rapid si aspectuos.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte gustos sosul dumneavoastra...si se potriveste la o multime de preparate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Miezul de la cartofii umpluti
  • iam pus la steamer pentru 20’ si iam servit cu sos de marar si carne fiarta de cocos.
  • 1 legatura marar verde
  • 1 lingura de faina
  • 1lingura ulei
  • 250g lapte
  • Sare

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria

Rata umpluta cu sarmale

Ideal este sa pregatim si sa lasam rata sa stea la marinat de pe o zi pe alta, dar daca din anumite

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Pogaci

Pentru inceput macinam jumarile (cu masina de macinat carne), rezulta o pasta ;-) pe care o dam de-oparte. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Pesmeciori cu nuca

Am pus untura si o lingura zdravana de faina in bolul mixeru-lui si l-am pus la treaba :-D , dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Buna idee ce sa faci cu resturile de cartofi. Felicitari.



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Mujdei de usturoi verde

Mujdei de usturoi verde

Curatam usturoiul(lasand bulbul,tija si frunzele). Taiem usturoiul in bucati mici(de aproximativ 1-2 cm)si mixam. Adaugam rand pe

1 vot    0 comentarii
10 min
Sosuri
Sos Tzatziki

Sos Tzatziki

Castravetele se spala, se curata de coaja,dar si de samburi si se taie cubulete mici. Punem putina sare si lasam sa lase zeama, dupa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri