Incingem uleiul intr-o craticioara si adaugam rosiile taiate felii. Adaugam foaia de dafin, boabele de piper si sarea. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand, cu mare grija sa nu se lipeasca.
Dupa 10 minute adaugam si usturoiul taiat feliute si continuam sa fierbem pana ce se desprinde pielita de pe pulpa rosiei.
Trecem amestecul printr-o sita presandu-l bine cu ajutorul unei linguri.
Fie ca il servim simplu cu paste, fie ca il folosim ca baza pentru pui cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/04/pui-cu-sos-de-rosii.html)sau o friptura de vita cu sos de rosii (http://www.myfancycake.com/2011/10/friptura-de-vita-cu-rosii.html) este intotdeauna delicios, mai ales daca alegeti rosii cu adevarat de gradina.
Sosul se va consuma proaspat.
Tips: Alegeti rosii bine coapte. Daca sosul va place mai dulce puteti adauga 1-2 lingurite de zahar.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii