festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Sosuri

Sos de smantana

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca pe foc sosul Bechamel cu 100 g smantana.


Se ia de pe foc, se adauga untul si restul de smantana si se sareaza.


Se serveste cu legume fierte, peste alb, oua fierte tari, piept de pasare rasol, toate avand garnitura de orez.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 200 ml sos Bechamel
  • 200 g smântână
  • 50 g unt
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pesto de leurda

Pesto de leurda

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la macinat, de aceea robotul s-ar putea

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire! In vasul de la mixerul vertical puneti uleiul, laptele, mustarul, zeama de lamaie

0 voturi    0 comentarii
5 min
Retete de post