autor:

Vicky

» » Sosuri

Sos de usturoi cu smantana

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine.


Se adauga ulei si putin otet si se freaca bine de tot, trebuie sa rezulte o pasta ceva mai grosuta.


Se adauga smantana si se amesteca pana se omogenizeaza, la sfarsit se pune marar tocat, daca aveti proaspat este si mai bine ii da un gust super.


Se serveste ca garnitura la fripturi, cartofi prajiti si peste.


Va doresc pofta buna.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Felicitari ...Si eu pregatesc acest sos si imi place foarte mult... Eu prepar sosul din smantana, usturoi, sare, piper, cimbru,busuioc,marar verde tocat marunt.Uneori adaug siputin otet de mere sau zeama de lamaie...

  • Fara foto

    Dan F (Maestru bucatar):

    Am preparat sosul, dar fara a-i mai aduaga mararul tocat si otetul. A fost excelent la cartofii prajiti, chiar si fara carne.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2012

    Acest sos este foarte bun,il pregatesc destul de des .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Un sos deosebit !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Foarte gustos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Am sa incerc si eu acest sos, pare super gustos.

    • Fara foto

      bogdan , 04 noiembrie 2009

      acesta este sosul ptr shaorma dar se mai pune putin zahar :)

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Este unul dintre cele mai bune sosuri si merge aproape la orice, ma bucur enorm ca nu sunt singura care il adora.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Delicios. Merge foarte bine la fripturi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Un deliciu...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Si eu fac dar nu am pus otet si marar.Cu marar am sa incerc si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Si eu fac, dar ii spun mujdei cu smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

32 voturi

Ingrediente

  • 1 capatana usturoi
  • 1 paharel mic de smantana
  • ulei
  • otet
  • sare
  • piper
  • marar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vicky

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam laptele treptat si punem la fiert pe

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Fasole verde cu usturoi

Fasolea se spala si se pune la fiert. Separat se face mujdeiul de usturoi, tocam usturoiul, punem

17 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de post

Tort de clatite cu crema de vanilie

Prepararea clatitelor: Intr-o craticioara se pune laptele, adaugam si zaharul.Punem si sticluta

52 voturi    17 comentarii
1h
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Acest sos este foarte bun,il pregatesc destul de des .

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri
Unt cu usturoi si marar

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem

3 voturi    8 comentarii
15 min
Sosuri