autor:

Cely Snijec

» » , Conserve si muraturi, Sosuri

Sos iute

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cureti ardeii si gogosarii, dai pe robot sau pe masina de carne cu sita mica.Telina o dai pe razatoare. Incorporezi toate ingredientele,dai pe foc pentru 10 minute de clocot, adaugi frunzele de patrunjel si de telina. sosul in borcane,capsezi si sterilizezi 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba sosul in borcane.Lasi sa se raceasca in cuptor.


Se pastreaza foarte bine in beci sau in camara. Folosesti cate o lingurita la orice sos,la pizza, la fripturi,tocanite,sarmale,sau chiar la ciorba.Atentie ca este foarte iute.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica Tudor , 04 septembrie 2014

    Interesant

  • Fara foto

    Ioana , 02 septembrie 2014

    Mierea nu se fierbe! Devine toxica!!!!!

  • Fara foto

    Liviu Ilie , 18 mai 2014

    interesant...

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 17 august 2012

      O idee foarte buna, am sa fac si eu! Cred ca este foarte gustoasa :)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2011

      Este obligator 20 de ardei iuti nu se poate reduce cantitatea de ardei iuti si schimba cu ardei dulci sau poate cu ardei verzi.Te rog raspundemi.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Am specificat in reteta: Incorporez toate ingredientele, dau pe foc pentru 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba, adaug verdeata si asez in borcane pentru sterilizat imediat.

    • Fara foto

      olly (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Deci cand se pune otetul si mierea de albine? odata cu ulei la inceput?

    • Fara foto

      Bolea Mihaela (Bucatar sef) , 15 septembrie 2010

      Buna ziua, Sunt incepatoare si nu stiu ce sa fac sau cand sa pun uleiul, otetul, mierea de albine si sarea. Va rog sa-mi raspundeti fiindca doresc sa incerc si eu reteta asta. Multumesc

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      Felicitari ,nu poate fi decat foarte bun,eu sunt o adepta a mancarilor picante.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Sunt sigura ca este un sos foarte bun,la toamna am sa-l fac si eu,am trecut reteta la favorite.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi place daca este piscacios.

    • Fara foto

      maria mihalache , 28 ianuarie 2010

      Cred ca este foarte bun.....merita incercata reteta. Ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Cred ca se pastreaza foarte bine...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      In mod sigur este tare gustos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Gustos,o sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

77 voturi

Ingrediente

  • 20 bucati gogosari
  • 20 bucati ardei kapia rosii
  • 20 bucati ardei iute
  • 1 radacina de telina
  • frunzele unei teline
  • 2-3 legaturi patrunjel
  • o cescuta ulei
  • o cescuta otet
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri sare mare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Vasilica Tudor

Interesant

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pasta pesto

Pasta pesto

Se desprind frunzele de busuioc de pe vrej si se spala bine.  Punem frunzele in robotul de bucatarie sau in blender si adaugam

1 vot    1 comentariu
45 min
Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri